Predstavnici tri kompanije, Infomedia group, Alf-om i Infomedia – Informacione tehnologije uručili su vrijednu donaciju za Dječije sobe Klinike za ginekologiju i akušerstvo, u kojoj borave najmlađi stanovnici Banja Luke i okolnih mjesta.

“Dječije sobe koje se nalaze na III i IV spratu Klinike, u principu su prve sobe u koje naši najmlađi ulaze i zato je ova donacija, koja se sastoji iz 1500 komada pamučnih pelena, 400 benkica, 100 plahti, 100 prekrivača i 100 jastuka (uključujući 100 navlaka za jastuke i 100 navlaka za prekrivače) vrijedna, ne samo s finansijskog aspekta (vrijednost donacije iznosi preko 6.000 KM), već i kao gest koji će prve dane života novorođenčadi učiniti ljepšim”, saopćili su iz ove ustanove.

Prilikom razgovora sa načelnicom Klinike, prof. dr Vesnom Ećim Zlojutro gdje su se prisutni dotakli mnogo različitih tema, razgovaralo se i razlozima  za ovu poprilično neobičnu donaciju kojom tri različite kompanije zajednički doniraju dječije sobe. Predstavnik Infomedia Informacione tehnologije Boris Despot Vuletić, je istakao da je jako sretan što njegova kompanija učestvuje u nečemu tako lijepom i čistom, poboljšanju uslova za novorođenčad, u kreiranju, kako kaže „radosnih vijesti, daleko od crne hronike“.

Jelena Abutović, predstavnica kompanije Alf-om istakla je da njena kompanija ima dugogodišnju tradiciju doniranja, ali da je ova donacija ipak posebna jer je usmjerena ka najmlađim. Uz osmjeh je dodala da je samo u njenoj firmi prošle godine rođeno sedam beba. Mirjana Marković, predstavnica Infomedia group je naglasila da se nada da će njihov gest potaći druge pojedince i ustanove da postanu društveno odgovorni.

Načelnica Klinike, prof. dr sc. med. Vesna Ećim Zlojutro je, kao znak zahvalnosti za donaciju, predstavnicima kompanija uručila zahvalnice.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here