Canon  predstavlja EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM – istinski svestran telefoto objektiv koji zamjenjuje EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, a prilagođen je za hobi, kao i za profesionalne fotografe i videografe. Glatki i kompaktni EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM posjeduje impresivni raspon fokusa 70-300 mm koji vam pomaže da snimite niz subjekata iz daljine dok su u pokretu, bilo da snimate sport, život u divljini, akciju ili filmove. Nudeći posljednju AF i optičku tehnologiju pogodnu za fotografiju i film, ovaj objektiv je dobrodošao dodatak bilo kojem setu naprednih korisnika EOS sistema – EOS System. Dizajniran za korištenje APS-C ili Full Frame kamera, od EOS 80D do EOS 6D, ovaj objektiv ima visoke performanse kako bi se mogli približiti akciji i kreirati upečatljive rezultate kako bi snimili moment.

Izvrstan kvalitet slike u svakoj situaciji

Razmećući se sa totalno novim dizajnom koji se nadograđuje na Canonovoj ekspertizi u optici, nova formula koristi novi element sa ultra niskom disperzijom – ultra-low dispersion (UD) kako bi se smanjila hromatska aberacija za oštre fotografije sa izvrsnom bojom i kontrastom. Kada se koristit uvećavanje, Optical Image Stabilizer – optički stabilizator slike sa 4 stope umanjuje potresanje kamere i nejasnu sliku, minimizirajući potrebu za tripodom i omogućavajući vam da snimate sa manjim brzinama zatvarača, pri čemu ćete još uvijek biti u mogućnosti da dobijete oštre slike. Kada vam je potreban ultimativni snimak objekata u pokretu, snimićete svu akciju Nano USM ugrađenim u EF 70-300mm F/4-5.6 IS II – posljednjom tehnologijom koja je predstavljena sa EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS USM – nudeći brz fokus, izvrsnu brzinu praćenja akcije kombinovne sa glatkom, tihom operacijom. Kada se kombinuje sa svestranim rasponom fokalnih dužina, objektiv vam dozvoljava da snimite predivne portrete i akciju s brzim tempom, kako u kadrovima, tako i u filmu. Nano USM čini ovaj objektiv idealnim za autore filmova, dajući prirodni izgled i osjećaj u filmovima – tihi motor osigurava da ne smeta pratećoj muzici za film fokusirajući buku i osiguravajući glatku tranziciju fokusa od jednog subjekta do drugog.

Fokus sa preciznošću: Lens Information Display

EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM je prvi Canon objektiv koji sadrži elektronski Lens Information Display – displej sa informacijama o objektivu koji je idealan sa napredne fotografe koji zahtijevaju informacije o snimanju u real-time-u. Savršen za provjeru postavki jednim pogledom, načini rada displeja uključuju fokalnu daljinu, skalu dubine polja pri različitim otvorima blende, potresanje kamere i fokalnu dužinu,. Obezbjeđujući više informacija fotografu, displej je koristan za provjeru stabilnosti kada snimate pri niskim uglovima, istovremeno vam omogućavajući da snimite ekvivalente sa 35 mm kada koristite EOS kamere sa APS-C i APS-H formatom. Dizajniran sa glatkim crnim licem, objektiv se bez prelaza integriše  sa izgledom i osjećajem Canonovih EOS kamera, dok praktični filter od 67 mm i nerotirajući prednji element ga čini kompatibilnim i praktičnim za upotrebu sa filterima drugih objetkiva iz Canonovog EF asortimana.

EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM ključne osobine:

• Približite se i ispunite kadar svojim subjektima

• Fokusiranje sa visokim performansom za fotografije i filmove

• Budite informisani sa ugrađenim informativnim displejom

• Superioran kvalitet slike kojeg omogućava napredni optički dizajn

• Kompaktni dizajn kojeg možete ponjeti bilo gdje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here