Obilježavanje 5. septembra – Dana BH Telecoma počelo je na bazenu Otoka gdje je ozvaničena saradnja BH Telecoma sa Plivačkim klubom za osobe sa invaliditetom Spid iz Sarajeva.

Za sretna lica djece iz kluba je najzaslužniji Amel Kapo koji je osnovao prvi i jedini plivački klub u BiH za djecu sa invaliditetom. Njegovo zalaganje i ljubav prema ovoj djeci i sportu uvidio je i BH Telecom koji je odlučio potpisati s njima ugovor o saradnji te finansijski pomoći rad ovog kluba.

“Spid je počeo sa radom u martu. Cilj nam je da plivanje bude besplatno i da ova djeca imaju jednake prilike kao i svi mi. Trenutno imamo 37 članova što je nevjerovatan broj invalidne djece u odnosu na početak. Djeca dolaze iz Zenice, Živinica, Kladnja i Visokog što pokazuje da je ovo potreba na nivou države, ne samo Kantona Sarajevo. Hvala BH Telecomu koji je dokazao da je društveno najodgovornija kompanija jer su odlučili da podrže ovaj humani projekat koji ovoj djeci znači mnogo”, rekao je osnivač Plivačkog kluba Spid Amel Kapo.

“BH Telecom 5. septembra obilježava Dan kompanije i tim povodom pripremili smo niz društveno odgovornih akcija za naše korisnike i društvenu zajednicu. Sretni smo i ponosni što upravo sa današnjom humanom aktivnošću počinjemo obilježavati Dane BH Telecoma i što imamo priliku pomoći jedinom klubu koji omogućava invalidnoj djeci inkluziju u društvo. Vjerujem da će brojne kompanije i pojedinci prepoznati značaj podrške ovoj djeci“, kazala je Nađa Lutvikadić Fočo, PR menadžer BH Telecoma.

Sretna lica djece su najljepši pokazatelj vrijednog rada članova kluba Spid. Petogodišnji dječak Ismail Zulfić je prolazio “prve korake” u malom bazenu. Sada bez problema prepliva veliki bazen, sam ulazi i izlazi iz bazena iako nema ruku. Na treninge dolazi iz Zenice. “Upoznao sam mnogo drugara i super je. Uživam plivati i ne planiram prestati”, rekao je Ismail.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here