Prodajno-servisni centar za Jaguar i Land Rover vozila u Beogradu, u koji je uloženo više miliona eura i koji će uposliti oko 50 radnika, počet će sa radom u septembru ove godine.

“Radovi na novom prodajno-servisnom BritishMotors Jaguar i Land Rover Centru su u finalnoj fazi, ali je servisni dio već od 2. augusta potpuno osposobljen i spreman da vlasnicima Jaguar i Land Rover vozila pruži premium uslugu”, rekao je Dušan Tomić, izvršni direktor British Motorsa za Srbiju. Rekao je i da očekuje da će početkom septembra Jaguar i Land Rover centar početi sa radom u punom kapacitetu i ocjenio da će ovo biti jedan od najmodernijih prodajno-servisnih centara ne samo u Srbiji i regionu, već u cijeloj Istočnoj Evropi. Istovremeno to će biti jedini ovlašteni servis u Srbiji za Jaguar i Land Rover vozila. Svečano otvaranje centra, na kom će prisustvovati visoki predstavnici Jaguar i Land Rover grupe, planirano je za polovinu septembra 2016. godine.

Ekskluzivno pravo zastupanja Jaguar i Land Rover vozila dobila je kompanija Bavaria Motors, a na tržištu će nastupati pod imenom British Motors.

Tender za zastupništvo Jaguar i Land Rover vozila u Srbiji raspisan je tokom prošle godine, a kompanija Bavaria Motors se kvalifikovala za učešće na tenderu zbog svog višegodišnjeg iskustva u automobilskoj industriji i radu sa premium automobilskim brendovima.

“Vjerujem da je presudila naša želja i spremnost da uložimo veliko angažovanje u narednih nekoliko godina, kako bi se Jaguar i Land Rover brendovi pozicionirali na srpskom tržištu”, rekao je Tomić.

Na pitanje zašto je baš Srbija odabrana za otvaranje ovakvog centra, Tomić je rekao da Srbija ima strateški položaj u Evropi, te da će Jaguar i Land Rover centar u Beogradu biti prvi i najveći u ovom dijelu Evrope. Također je najavio, da postoji plan da će u narednih godinu dana u celoj Adria regiji biti otvaranje sličnih centara.

Ocjenio je da otvaranje ovakvog centra za premium vozila daje dodatni pozitivan signal da se tržište automobilske industrije u Srbiji stabilizovalo. “Otvaranje Jaguar i Land Rover centra u Srbiji važan je pokazatelj da naša zemlja u ovoj oblasti ide u korak sa svijetom i da će vlasnici Jaguar i Land Rover vozila moći i u Srbiji da dobiju profesionalnu uslugu, kao u svim ostalim razvijenim zemljama”, naglasio je Tomić.

Prema njegovim riječima, u segmentu premium automobila, Jaguar i Land Rover se najdinamičnije razvija, sa ciljem udvostručenja globalne prodaje do 2020. na preko milion prodatih vozila, čemu će doprinijeti lansiranje 12 novih modela u naredne četiri godine.

“U toku ove godine, u prodajni Jaguar i Land Rover centar u Beogradu će stići tri potpuno nova modela Jaguar i Land Rovera”, rekao je Tomić i dodao da je plan da se u prvoj fiskalnoj godini (do 31. marta 2017.) u Srbiji proda 150 vozila oba brenda. Naveo je i da je u fiskalnoj 2016. godini Jaguar i Land Rover prodao oko 520.000 vozila, što je 13 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a najviše vozila prodato je u Velikoj Britaniji, Evropi i Sjevernoj Americi. Kada je u pitanju tržište Srbije prošle godine zabilježeno je 100 prodatih automobila oba premium brenda.

Dodao je da se svake godine u Srbiji proda od 2.500 do 3.000 premium vozila nekoliko brendova. Na pitanje zašto se ta kompanija odlučila baš za zastupništvo Jaguar i Land Rover vozila, Tomić je rekao da je Jaguar i Land Rover kompanija sa dugom historijom, koja konstantno ulaže u razvoj novih modela i tehnologija.

“Samo u prošloj godini Jaguar i Land Rover uložilo je 3,1 milijardu dolara u kreiranje proizvoda i kapitalne investicije. A u budućem će periodu nastaviti da ulaže u nove tehnologije i proizvode, što će generisati dodatni rast i razvoj, a to će se, nadamo se, pozitivno odraziti i na razvoj kompanije British Motors”, rekao je Tomić.

 

IZVOR: b92.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here