Sarajevska pivara d.d. novi je ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, čime je njen najpoznatiji brand, Sarajevsko, postao prvi domaći pivarski brand koji je sponzor SFF-a. Tokom Festivala, Sarajevsko je pokrovitelj mnogobrojnih koncerata i muzičkih evenata u posjećenijim ugostiteljskim objektima u Sarajevu.

„Ekskluzivno sponzorstvo SFF-a za nas predstavlja podršku projektu koji doprinosi kvalitetu života građana, promovira našu zemlju u inostranstvu i već godinama predstavlja Sarajevo kao centar kulturnih događaja. Praktično svake večeri tokom trajanja SFF-a imamo organiziran program, a osmislili smo ga tako da je dostupan svima. Planiramo da tokom SFF-a mnogo ulaznica i pozivnica besplatno podijelimo ljubiteljima Sarajevskog. Želimo da što je moguće više građana Sarajeva i njihovih gostiju osjeti dio festivalskog atmosfere“, rekla je Melisa Sefer-Liçin, PR direktorica Sarajevske pivare d.d.

Serija koncerata pod nazivom „SARAJEVSKO AFTER FILM“ bit će održana u Domu mladih u Skenderiji, među kojima su i koncerti Bajage i Instruktora, u subotu 13. augusta, Hladnog piva, u petak, 19. avgusta, a planirani su i nastupi mnogobrojnih DJ-eva. Sarajevsko na ovim koncertima časti sve svoje ljubitelje, pa će cijena točenog piva 0,33 litra biti 2 KM. Sarajevsko je sponzor i koncerata Zabranjenog pušenja i grupe Konvoj u klubu Cinemas Sloga Sarajevo.

Kao poseban doprinos promociji kulturnih vrijednost naše zemlje, povodom SFF-a, Sarajevska pivara je osmislila i proizvela ograničenu seriju limenke Sarajevsko film, te Sarajevsko u nepovratnim bocama 0,33 l s etiketama na kojima su plakati domaćih filmova, što predstavlja poseban doprinos promociji bh. kinematografije.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here