Nakon predstavljanja novog Mégana 2015. godine i njegovog karavanskog derivata Grandtour u martu 2016. godine, novi Mégane Grand Coupé je najnoviji član porodice Mégane.

Četverovratni Mégane je dio obnovljene Renault game, a svojim osobinama djeluje kao vozila iz višeg segmenta, što osigurava veću udobnost i užitak u vožnji. Njegov dinamični i prestižni stil je primjetan u fino obrađenim površinama dobro uravnoteženih proporcija, kao i prepoznatljivim prednjim svjetlima karakterističnim za novu gamu Renault modela, posebno po C-oblikovanom svjetlosnom potpisu. Stakleni krov je dizajniran tako da povezuje vjetrobransko i stražnje staklo, što novom Méganu Grand Coupéu daje izrazito elegantan dvodijelni izgled.

Najveća snaga novog Grand Coupéa tradicionalno dolazi iznutra. Naime, prostor na stražnjoj klupi je među najkomfornijim u segmentu, dok trodijelna limuzina ispod atraktivno dizajniranog poklopca skriva prtljažnik zapremine 508 dm3 (VDO), koji ima jednostavni ”hands-free” pristup zahvaljujući sistemu Easy Trunk Access.

Novi Mégane Grand Coupé koristi višestruke beneficije modularne CMF C/D platforme, te stoga donosi isti užitak u vožnji i vrhunsku opremljenost kao kod ostatka Mégane game kako bi ispunio očekivanja kupaca, koji su u potrazi za stilski privlačnim i ujedno praktičnim vozilom za svakodnevno korištenje. Njegova oprema uključuje: 7-inčnu TFT digitalnu instrument ploču u boji, 8,7-inčni multimedijski tablet, R-LINK2, MultiSENSE sistem, head-up kolor display, Easy-Park sistem, te opsežnu opremu i moderne asistente u vožnji kao što su: kočioni sistem u slučaju nužde, upozorenje pri napuštanju vozne trake itd.

Zavisno od tržišta, gama motora se sastoji od dva benzinska i tri dizelska agregata:

SCe 115 (petostepeni ručni ili automatski CVT mjenjač)

TCe 130 (šestostepeni ručni ili sedmostepena EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)

dCi 90 (šestostepeni ručni mjenjač)

dCi 110 (šestostepeni ručni ili šestoostepena EDC automatika sa dvostrukim kvačilom)

dCi 130 (šestostepeni ručni mjenjač).

Potpuno novi Mégane Grand Coupé će se proizvoditi u turskoj tvornici u Bursi, a prodavat će se u više od 20 zemalja širom svijeta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here