Krajem 2015. godine, konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, COP21, vratila je nadu. Građani, države i kompanije koordinirat će napore kojima trebaju smanjiti uzroke i učinke globalnih klimatskih promjena. Samo nekoliko mjeseci kasnije objavljen je globalni popis ekološki najosvještenijih kompanija u svijetu – Newsweek Global Green Ranking 2016. Riječ je o popisu koji sastavlja uredništvo američkog sedmičnika Newsweek u saradnji s organizacijama Corporate Knights i HIP Investor. Na tom popisu kompanija Schneider Electric, globalni specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju, zauzela je deseto mjesto uz kompanije kao što su Shire Plc., Reckitt Benckiser i British Telecom.

Održive inovacije na svim nivoima

Visok rezultat koji je kompanija Schneider Electric postigla rangiranjem u deset najboljih na tom popisu odraz je inovacija koje provodi na svim nivoima poslovanja, počev od tehnologija upravljanja energetskim mrežama do tehnologija automatizacije koje preoblikuju industrije, gradove i obogaćuju život građana. U Schneider Electricu to nazivamo Life is On.

„Jako smo zadovoljni s mjestom koje smo zauzeli na najnovijem popisu ekološki najosvještenijih kompanija u svijetu – Newsweek Global Green Ranking. Popis pokazuje da je strategija održivosti koju smo odabrali – ispravna strategija, i da su naše smjernice za razvoj inovacija – ispravne smjernice“, izjavio je Gilles Vermot Desroches, stariji potpredsjednik kompanije Schneider Electric, zadužen za razvoj održivih inicijativa.

Veliki skok na popisu ekološki najosvještenijih kompanija rezultat je niza Schneider Electricovih inicijativa – počevši od promišljenije upotrebe prirodnih resursa do upotrebe obnovljivih izvora energije u globalnim operacijama. Postignuti rang je i priznanje jasno naznačenom opredjeljenju Schenider Electrica na konferenciji o klimatskim promjenama, COP21, gdje je kompanija objavila da će, zajedno sa svojim partnerima, nastojati postići potpunu ugljičnu neutralnost tiokom slijedećih 15 godina, kako u proizvodnji svojih proizvoda i rješenja, tako i u isporuci usluga, istraživanjima i razvoju te u industrijskim operacijama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here