Michele Castoro novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH

Na 16. sjednici Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke za 2024. godinu koja je održana 18.10.2024. godine imenovana je nova Uprava Intesa Sanpaolo Banke BiH, gdje je za predsjednika Uprave imenovan Michele Castoro, te njegov zamjenik i član Uprave Minja Filipović, a koji su prethodno dobili saglasnost od strane Agencije za bankarstvo FBiH.

7

Michele Castoro je do sada u Intesa Sanpaolo Banci obnašao funkciju zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave, te sasvim sigurno da je odlično upoznat sa svim djelovanjima ove banke interno, ali i eksterno na samom tržištu. Minja Filipović također ima bogato iskustvo u Intesa Sanpaolo Banci, a na novu funkciju dolazi sa pozicije izvršnog direktora Sektora poslova sa stanovništvom.

Dosadašnji predsjednik Uprave Marco Trevisan nakon četiri godine provedene u BiH, svoj karijerni put nastavlja u Intesa Sanpaolo Grupaciji.

Povodom imenovanja za predsjednika Uprave, Michele Castoro je izjavio: „Veliko mi je zadovoljstvo da sam dobio mogućnost da nakon tri godine provedene radeći na poziciji zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave od sada budem na čelu ove Banke. Od svog dolaska u ovu prekrasnu zemlju, naučio sam jako puno o stanovništvu, kulturi, tradiciji, korporacijama, politikama, ali i svim kretanjima na tržištu, što će mi zasigurno olakšati  na mojoj novoj poziciji predsjednika Uprave. Također, olakšavajuća okolnost je što sam upoznat i sa internim procesima, zaposlenicima, ali i generalno poziciji Banke na tržištu“.

Pored iskustva u Intesa Sanpaolo Banci u BiH, Michele Castoro posjeduje i dvanaestogodišnje iskustvo u ovoj Intesa Sanpaolo Grupaciji, jer je prethodno obavljao poslove direktora Sektora za upravljanje i kontrolu rizika u Pravex Bank (članica Intesa Sanpaolo Grupe – Ukrajina), direktora Direkcije upravljanja rizicima u Intesa Sanpaolo Bank Slovenija, te zamjenika direktora Banke i direktora Sektora za upravljanje i kontrolu rizika u Eximbank (članica Intesa Sanpaolo – Moldavija).

Minja Filipović je dugogodišnja zaposlenica Intesa Sanpaolo Banke BiH, koja je čitav radni vijek provela u ovoj Banci na različitim pozicijama. Ona na poziciju zamjenika predsjednika Uprave i člana Uprave dolazi sa funkcije Izvršnog direktora Sektora za poslove sa stanovništvom, te je ovom prilikom izjavila: „Na moje veliko zadovoljstvo preuzimam jednu posve novu funkciju na svom profesionalnom putu i jako me veseli činjenica da su i Intesa Sanpaolo Italija, ali i kolege u Intesa Sanpaolo Banci BiH prepoznali moj trud, znanje i zalaganje za ovu Banku koji sam do sada posvetila. Na mojoj novoj poziciji i dalje ću doprinositi svojim kako stečenim iskustvom, tako i marljivim radom“.

Michele Castoro i Minja Filipović će zajedno sa Indirom Karamustafić, članicom Uprave i izvršnom direktoricom Sektora upravljanja i kontrole rizika – koja je imenovana početkom ove godine, činiti novi saziv Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH, koja će zajedničkim snagama raditi na jačanju pozicije ove Banke na tržištu, ali i pružanja novog zadovoljstva klijentima, kada su u pitanju proizvodi i usluge.

Evoto

Intesa Sanpaolo Banka BiH je članica je PBZ Grupe, a koja je članica italijanske Intesa Sanpaolo Grupe. Ona je jedna od vodećih komercijalnih banaka u BiH, a posjeduje 43 poslovnice u BiH (FBiH, RS, i Brčko Distrikt). Pruža proizvode i usluge kako stanovništvu, tako i poslovnim korisnicima, a pored finansijskog djelovanja, jako je orjentisana na ESG aspekte, te svojim djelovanjem pokušava da donese pozitivne promjene po društvo, okolinu i zajednicu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here