Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira Drugu Međunarodnu konferenciju logistike u BiH, koja će biti održana 24. i 25.10.2024. godine u hotelu Hills u Sarajevu.

Na konferenciji će učestvovati logistički stručnjaci, špediteri, prijevoznici i distributeri, koji će se u okviru panel sesija moći informirati o aktualnostima u ovoj branši.

Prošle godine, na prvoj konferenciji, učestovalo je 190 predstavnika kompanija, više od 30 predstavnika institucija iz BiH i regiona i 24 predavača.

“U ovoj oblasti djeluje mnogo poslovnih subjekata, prvenstveno distributivnih centara i uvoznika koje su kćerke firme stranih kompanija i konglomerata, dakle koriste istu tehnologiju i standarde. Inicijativa za organizaciju potekla je od kompanija, naših članica, koje su prepoznale značaj ovake konferencije koja će biti korisna za poboljšanje njihovog poslovanja, sticanje novih saznanja i novih poslovnih kontakata. Očekujemo da će ove godine Konferencija okupiti još više učesnika i potaknuti razvoj logističkih i povezanih poduzeća”, rekao je predsjednik VTK/STK BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković.

Cilj Konferencije je postati mjesto okupljanja, na kojem će se govoriti o uspješnim projektima implementacije logističkih rješenja u različitim industrijama, ali i izazovima u ovoj oblasti. Vodeći regionalni i međunarodni stručnjaci podijelit će svoje savjete i iskustva iz oblasti logistike, kao i konkretne primjere kako rješavaju kompleksne izazove unutar ove industrije.

Teme konferencije su: logistički trendovi i izazovi (robotika i automatizacija logističkih sustava, planiranje i upravljanje logističkim rizicima i sl.), multimodalni logistički lanci (trendovi i izazovi u pomorskoj logistici, logistika transportnih terminala, željeznički i cestovni logistički lanci), intralogistika, upravljanje skladištenjem, auto-id, pakiranje, city logistika, logistika i digitalizacija lanaca opskrbe, optimizacija logističkih troškova, održiva i e-logistika.

Učesnici Međunarodne konferencije logistike u BiH imat će priliku da direktno razgovaraju s predstavnicima institucija, upoznaju međunarodno priznate stručnjake i predstavnike poslovne zajednice, informiraju se o aktualnim problemima u ovoj oblasti i što je najvažnije- razgovaraju o mogućim pristupima za njihovo rješavanje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here