Udruženje poslodavaca KS poziva Vladu i institucije vlasti KS da intenziviraju rad na usaglašenim inicijativama i zaključcima za poboljšanje poslovnog ambijenta  

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo održalo je sjednicu Upravnog odbora na kojoj je, između ostalog, razmatrana realizacija zaključaka sa ranije održanih sastanaka i dogovora postignutih sa Vladom i institucijama vlasti KS.

7
Tematska sjednica

Članovi Upravnog odbora su iskazali nezadovoljstvo ostvarenim napretkom u realizaciji ključnih inicijativa i zaključaka sa zajedničkih sastanaka a koje je Udruženje iniciralo.

Ističemo da radne grupe formirane s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta u Kantonu Sarajevo nažalost nisu polučile rezultate, a posebno je to vidljivo u oblastima rada i zapošljavanja, komunalne privrede, parafiskalnih nameta, obrazovanja odnosno nedonošenje Zakona o dualnom obrazovanju.  Posebno naglašavamo da smo imali niz inicijativa i projekata ali na kojim nije došlo do konkretnih aktivnosti ni koordinacije.

Unatoč kontinuiranim naporima i aktivnom učešću Udruženja poslodavaca KS u svim ovim i drugim inicijativama, izražavamo nezadovoljstvo zbog nedostatka napretka i realizacije dogovorenih ciljeva te pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da intenzivira rad na ovim projektima od ključnog značaja za poslodavce i ekonomiju našeg kantona.

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo će i dalje aktivno pratiti i učestvovati u svim procesima koji su od interesa za privredu, te nastaviti pripremati i inicirati konkretne i konstruktivne prijedloge kako bismo zajednički unaprijedili poslovno okruženje u realnom sektoru u KS.

Nakon završenih lokalnih izbora, godišnjih odmora i drugih okolnosti koje su možda usporile napredak, Udruženje još jednom poziva Vladu KS da skupa iskoristimo vrijeme do kraja godine i određene planirane a nerealizirane aktivnosti stavimo u fokus zajedničkih aktivnosti i konkretizujemo do kraja godine. Također se poziva Vlada KS da se organizuje tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o ključnim prioritetima za poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede te da se urgentno počne sa rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se poslodavci u Kantonu Sarajevo susreću.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here