DRIVE 2024 se bliži: Ne propustite priliku da učite od najboljih!

Najveća konferencija o vođenju i razvoju zaposlenika u Bosni i Hercegovini, DRIVE Leadership & Talent konferencija, koju organizujeKolektiv/MojPosao.ba, ove godine održava se 3. oktobra u hotelu Hills u Sarajevu. Ovaj prestižni događaj, koji već 12 godina okuplja stručnjake iz područja ljudskih resursa, menadžmenta i liderstva, postao je centralna platforma za razmjenu znanja i iskustava o najnovijim trendovima i izazovima u ovim oblastima.

6

Međunarodni i domaći eksperti na jednom mjestu

Pod sloganom Keep the DRIVE“, konferencija će ugostiti priznate domaće stručnjake kao i govornike koji dolaze iz Velike Britanije, Njemačke, te susjednih zemalja Hrvatske i Srbije. Među njima se izdvajaju Adrian Furnham, svjetski poznati psiholog i autor brojnih knjiga o HR-u i liderstvu, Aco Momčilović, suosnivač Global AI Ethics Institutea,Stefan Müller-Nedebock, direktor globalnih klijenataUNIVERSUM,  Blanka Lasić, iskusna konsultantica za upravljanje ljudskim resursima, prof.dr. Almir Maljević, univerzitetski profesor i preduzetnik, Mersiha Mima Mehić, generalna direktorica kompanije Kolektiv/MojPosao.ba, te mnogi drugi. Njihova izlaganja donijet će svježe uvide u oblasti upravljanja ljudskim resursima, digitalne transformacije i employer brandinga.

Fokus na employer brandingu i zadovoljstvu zaposlenika

DRIVE 2024. donosi bogat program, a glavne teme pokrivaju globalne megatrendove koji oblikuju budućnost rada, kao što su digitalna transformacija, employerbranding, te stvaranje održivih, zdravih radnih okruženja. Također će se govoriti o hroničnom nedostatku ljudskih resursa i kako se kompanije mogu prilagoditi ovim promjenama.

Jedan od ključnih panela posvećen je temi “EmployerBranding i zadovoljstvo zaposlenika: sinergija za uspješan poslovni model.” Ovaj panel istražiće ključnu povezanost između snažnog employer brandinga i visoke razine zadovoljstva zaposlenika te kako te dvije komponente mogu pomoći u stvaranju uspješnih i održivih kompanija. Učesnici će imati priliku saznati koje strategije i pristupi najbolje funkcionišu za privlačenje i zadržavanje talenata, uz istovremeno povećanje angažovanosti i produktivnosti zaposlenika.

Pored navedenog, UNFPA predstavit će projekat koji donosi konkretna rješenja za rodno-osjetljive porodične politike i balans između poslovnih i privatnih obaveza. Cilj je stvoriti društvo gdje su svi – žene i muškarci – podržani da grade karijeru i njeguju porodicu bez kompromisa.

Prepoznavanje najbolje HR prakse u BiH

Poseban segment konferencije biće posvećen prepoznavanju i nagrađivanju najboljih HR praksi u Bosni i Hercegovini. Pet najboljih projekata biće prezentirano pred učesnicima, s ciljem isticanja inovativnih pristupa u vođenju i razvoju zaposlenika.

Posljednja prilika za prijavu!

Ne propustite priliku da prisustvujete najvažnijem događaju za HR zajednicu u Bosni i Hercegovini. Rok za last minute prijavu se bliži kraju, stoga požurite!

Više informacija o programu i registraciji potražite na www.drive.ba.

Ekskluzivni sponzor konferencije: Sparkasse Bank.

Oficijelno vozilo konferencije: Toyota.

Oficijelna voda konferencije: Olimpija.

Sponzori konferencije: UNFPA, NELT, BH Telecom, EOS Matrix, Complex, Nostro. Personify Health.

Stručni partneri: PFHSC, Yellow Brick.

Generalni medijski pokrovitelji konferencije: N1, RSG i Antena radioBusiness Magazineradiosarajevo.ba, Akta.ba

Medijski partneri: Ljepota&Zdravlje, PIT.ba, Dnevni Avaz, Manager.ba, Vijesti.ba, Biznis.ba, Zene.ba

Prijatelji konferencije: Woman.Comm, HRM udruženje, Društvo psihologa RS, Bravaria Industrial Marketing, USAID.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here