Njemačka organizacija Help osigurala opremu za poplavama pogođene porodice u Konjicu i Jablanici

Donacija u saradnji s njemačkom Ambasadom i lokalnim službama uključuje odvlaživače, grijalice i agregate, pomažući oporavak zajednica i pružajući toplu hranu pogođenim stanovnicima.

6

Njemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe BiH u saradnji s Ambasadom Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, osigurala je isporuku opreme stanovništvu pogođenom poplavama u Opštinama Konjic i Jablanica.

Uz pomoć lokalnih opštinskih službi, Civilne zaštite Konjic i Jablanica, te Gorske službe spašavanja Konjic, deset porodica primilo je pakete koji sadrže isušivače vlage, agregate, perače i grijalice. Ova pomoć omogućava ugroženim porodicama da spriječe daljnju štetu na poplavljenim kućama i ponovo osiguraju uslove za život u svojim domovima.

Pored toga, industrijska peć i posuđe donirani su Udruženju žena “Most” Jablanica. Ova oprema će omogućiti pripremu toplih obroka za timove za potragu i spašavanje, pripadnike Civilne zaštite iz raznih dijelova zemlje, kao i za stanovnike Jablanice pogođene poplavama. Donacija je od posebnog značaja jer mnogi stanovnici, zbog prekida u snabdijevanju električnom energijom ili smještaja u kolektivnim centrima, trenutno nemaju pristup toplim obrocima.

Help – Hilfe zur Selbsthilfe misija u Bosni i Hercegovini izražava zahvalnost kompaniji Express Courier d.o.o., ovlaštenom zastupniku za UPS (United Parcel Service) u BiH, koja je besplatno osigurala transport donirane opreme do ciljanih lokacija. Express Courier d.o.o. je dugogodišnji partner u donacijama i pružanju logističke podrške za različite humanitarne akcije u Bosni i Hercegovini, čime pokazuje visok stepen društvene odgovornosti.

Donacija opreme je realizovana kroz program „Inicijativa za rehabilitaciju domaćinstava nakon poplava: Korištenje odvlaživača zraka, grijača i generatora energije za brzi oporavak“, koji je podržala Ambasada Savezne Republike Njemačke u BiH. Timovi Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. BiH obišli su ugrožena područja i lično isporučili opremu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here