Sarajevo domaćin najvećeg događaja sigurnosne industrije u JI Evropi

Adria Security Summit dočekuje 3000 učesnika iz 50 zemalja

5

Adria Security Summit 2024, najveći događaj sigurnosne industrije u Jugoistočnoj Evropi, bit će održan 9. i 10. oktobra u Konvencijskom centru hotela Hills u Sarajevu. Program događaja uključuje konferencijski dio sa predavanjima, prezentacijama, studijama slučaja i panel diskusijama te izložbeni prostor u kojem će više od 160 izlagača predstaviti recentne inovacije u sektoru sigurnosti. Očekuje se prisustvo više od 3000 učesnika iz 50 zemalja. Stručni magazin za kompletna sigurnosna rješenja a&s Adria, koji je dio najveće svjetske grupacije sigurnosnih medija u vlasništvu MesseFrankfurta, organizator je Adria Security Summit 2024. Partneri Adria Security Summita 2024 su strukovne komore i udruženja izSlovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije, Sjeverne Makedonije te ovogodišnjeg domaćina – Komore zaštitara Federacije Bosne i Hercegovine.

Najavljujući događaj u ime magazina a&s Adria, generalni menadžer Mahir Hodžić istakao je da će se Adria SecuritySummit ove godine fokusirati na inovativne tehnologije koje oblikuju budućnost sigurnosti. Adria Security Summit bit će vjesnik promjena, ali i konkretna platforma koja će svim našim partnerima, gostima i sponzorima pokazati kako pomoću tehnoloških inovacija mogu kreirati dodatnu vrijednost i pretvoriti je u konkretni poslovni rezultat“, naveo je Hodžić te dodao da će Adria Security Summit okupiti najveće globalne i regionalne igrače iz područja fizičke, tehničke, mehaničke i cybersigurnosti, zaštite od požara kao i pametnih gradova i domova, informacijskih tehnologija i mobilnosti.

U konferencijskom dijelu Adria Security Summit 2024 razgovarat će se o primjeni vještačke inteligencije i interneta stvari (IoT) u sigurnosnim sistemima, izazovima koje donosi tehnologija prepoznavanja lica u javnim prostorima, sistemima zaštite kritične infrastrukture, sigurnosti u oblaku, ali i fizičkoj zaštiti centara podataka.

Posjetitelji će u izložbenom dijelu Adria Security Summita 2024 imati priliku vidjeti rješenja svjetskih proizvođača kao što su Konica Minolta, Bosch, Hikvision, Siemens, Huawei, Canon, Motorola Solutions i drugi. Ove godine, s ciljem poticanja napretka i prepoznavanja izuzetnih doprinosa pojedinaca i organizacija, Adria Security Summit, kao najveći događaj sigurnosne industrije u jugoistočnoj Evropi, uvodi dodjelu nagrada za izvrsnost u industriji. Nagrade će biti uručene u 9kategorija, a primit će ih oni koji su kreirali novu vrijednost i donijeli inovacije u sektor sigurnosti.

Više informacija o Adria Security Summitu 2024 dostupno je na www.adriasecuritysummit.com kao i na društvenim mrežama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here