Porsche BH:  Jesen u znaku podrške ugroženoj djeci i i mladima

Kroz ovu saradnju,  Porsche BH aktivno doprinosi rješavanju poteškoća sa kojima se oboljela djeca i njihove porodice suočavaju.

7

Briga za zajednicu načelo je duboko ukorijenjeno u poslovanje kompanije Porsche BH. Bilo da se radi o projektima građanskih udruženja ili o važnijim humanitarnim događajima, Porsche BH nastoji pružiti podršku te je još jednom potvrdio svoju opredijeljenost ka brizi o društvenoj zajednici, donirajući iznos od 5.000,00 KM za potrebe Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

„Naša misija je omogućiti aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima. Ostajemo dosljedni misiji dugu 21 godinu. Držimo oboljelo dijete uvijek na prvom mjestu i prioritetno u svim vrstama aktivnosti i projekata.

U tome nam pomažu društveno odgovorne kompanije i neizmjerno smo sretni što je i Porsche Bosna i Hercegovina godinama uz nas. Zahvalni smo što nam daju podršku da održimo kontinuitet, koji je u biti najvažniji, jer je borba sa malignom bolešću dugotrajna i teška. Samim tim je i podrška potrebna u kontinuitetu, kod nekih porodica i godinama” izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu”.

Briga o obrazovanju djece i mladih

Pored brige o oboljeloj djeci, kompanija Porsche BH brine i o djeci i mladima kojima je potrebna podrška da steknu obrazovanje i izgrade za sebe bolju budućnost. S tim u vezi donirano je 5.000,00 KM za program stipendiranja.

Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak” iskreno zahvaljuje kompaniji Porsche BH d.o.o. na podršci programu stipendiranja u ovoj školskoj/akademskoj godini.

Ova podrška ne samo da nam pomaže u ostvarenju naših ciljeva, već također otvara vrata mladima da postignu svoje snove. Cijenimo podršku našem radu, koji se više od tri decenije posvećuje djeci i mladima u potrebi“ zaključio je Edin Bećarević, izvršni direktor Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu-Jovan Divjak“.

Kompanija Porsche BH je generalni uvoznik za vozila Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Cupra i Porsche i od 2015.godine posluje u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here