Energoinvest potpisao ugovor o strateškoj saradnji s njemačkom Wattkraft grupom

Energoinvest d.d. Sarajevo, kao partner Sarajevske sedmice energije i klime (SECW), jučer je bio domaćin četvrtog dana ove manifestacije koja se odvijala pod sloganom "Dan Emerica Bluma".

5

„Jako mi je drago što smo domaćini ovog eminentnog događaja na kojem imamo priliku razgovarati o izazovima i prilikama u području energetike i klimatskih promjena, ali i predstaviti aktivnosti koje će podržati našu viziju razvoja Energoinvesta. Povodom ponosa objavljujem da Energoinvest širi svoje aktivnosti u sektoru obnovljivih izvora energije te smo s velikim entuzijazmom danas ozvaničili partnerstvo s njemačkom Wattkraft grupom potpisivanjem Ugovora o strateškoj saradnji“, rekao je Ustamujić-

Ustamujić je naglasio da je Wattkraft jedan od evropskih lidera u oblasti sistemske integracije velikih solarnih postrojenja, dok je Energoinvest prepoznat kao firma s velikim ugledom i lider u izgradnji energetskih objekata.

„Ova prirodna sinergija stvara snažno partnerstvo koje nam omogućuje zajedničku implementaciju novih tehnologija, razmjenu iskustava i edukaciju naših inženjera, ali i značajan zajednički nastup, između ostalog, na tržištu Europske unije, gdje su tržišta Njemačke, Italije, Španjolske. , Portugal, Belgija prvenstveno su otvoreni za Energoinvest , Nizozemska, Luksemburg”, kazao je direktor Ustamujić.

Attila Der, Wattkraftov direktor prodaje za Istočnu Europu, izrazio je oduševljenje novom suradnjom.

“Zadovoljstvo nam je najaviti suradnju Wattkraft-a i Energoinvesta d.d., koja predstavlja značajan korak ka unapređenju obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini i okolnim regijama. Kao vodeći sistem integrator za velike projekte solarne energije, Wattkraft je predan pružanju Najsuvremenija tehnologija i stručnost, posebno u implementaciji fotonaponskih modula i solarnih sistema, zahvaljujući svojoj dugoj povijesti i iskustvu u sektoru, Energoinvest donosi decniju regionalnog iskustva i inovacija. Radujemo se zajedničkom uspjehu i poboljšanju energetsku tranziciju, od koje će imati koristi naši partneri i zajednice”, rekao je Der.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here