U TK počelo je izdavanje prenosivih registarskih tablica

U Tuzlanskom kantonu počelo je izdavanje prenosivih registarskih tablica, što je Zakon osnovama o sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini predvidio prije više od pet godina.

3

Tim povodom, ministar je uposlenicima Odsjeka za administraciju Živinice uputio čestitke na efikasnosti i ažurnosti prilikom obavljanja poslova vezano za izradu i predaju, čime je završen prvi proces izdavanja prenosivih tablica. Također, ministar je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je MUP TK među prvima u BiH započeo realizaciju navedenih aktivnosti što će ubuduće olakšati poslovanje kako svim pravnim licima, tj. auto kućama na području Tuzlanskog kantona, tako i građanima kupovinu automobila, navode iz MUP-a TK.

Prenosive tablice namijenjene su za korištenje samo unutar granica BiH, a koriste se za vozila u postupku carinjenja, servisiranja, odvoženje automobila do mjesta prodaje, registracije, tehničkih pregleda, kao i testne vožnje.

Podsjećamo, postupak izdavanja prenosivih tablica na području Tuzlanskog kantona započet je u petak, 13.09.2024. godine, čime je nakon Zeničko-dobojskog kantona postao drugi kanton koji je uveo izdavanje. Danas se pridružio i Sarajevski kanton.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here