Monitoring komitet Savjeta Evrope o izvještaju o BiH

Očekuje se razmjena mišljenja i stavova o aktuelnoj situaciji u BiH i o izvještaju.

7
Jedna od tema sjednice Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana zemalja članica Savjeta Evrope (Monitoring komitet) biće izvještaj o poštovanju obaveza i angažmana BiH, koji su sačinili izvjestioci Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope iz Mađarske i Sjeverne Makedonije.

Na sjednici Monitoring komiteta u Parizu učestvovaće zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić i članovi delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Darijana Filipović, Mladen Bosić i Sabina Ćudić.

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da se očekuje razmjena mišljenja i stavova o aktuelnoj situaciji u BiH i o izvještaju, koji će krajem septembra i početkom oktobra biti na dnevnom redu jesenjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Predviđeno je da Špirić, Filipovićeva i Bosić učestvuju u raspravi koja se odnosi na izvještaj o BiH, dok će Ćudićeva, kao član Monitoring komiteta, učestvovati u radu kompletne sjednice, na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o izvještajima o poštovanju obaveza i angažmana Gruzije, Moldavije i Turske u Savjetu Evrope.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here