Formirana komisija za dodjelu 14,4 miliona KM podsticaja

Vlada Republike Srpske imenovala je na današnjoj sjednici Komisiju za sprovođenje postupka dodjele podsticaja za direktna ulaganja koji iznose 14.400.000 KM.

16
“Javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja raspisan je 8. avgusta, a otvoren je do 7. septembra”, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da je za sprovođenje postupka dodjele podsticaja za direktna ulaganja bilo potrebno formirati komisiju, te ističe da je Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske predviđeno da to tijelo imenuje Vlada Republike Srpske na prijedlog Ministarstva.

Postupak dodjele podsticaja za direktna ulaganja, odnosno za podršku realizacije investicionih projekata privrednih subjekata sprovodi se u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske i Uredbom o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

U saopštenju se pojašnjava da su sredstva namijenjena za sufinansiranje dijela ulaganja projekata privrednih subjekata koje realizuju subjekti iz oblasti industrija tekstila, odjeće i obuće, industrijska prerada drveta /prerada drveta i proizvoda od drveta, a odnosi se isključivo na privredne subjekte koji su proizvođači finalnih i polufinalnih proizvoda od drveta i proizvodnja namještaja/, metalna i elektro-industrija, industrija gume i plastike, papirna i grafička industrija, industrija građevinskih proizvoda, odnosno proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here