UniCredit proglašen najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Europi

Priznanje ističe UniCreditov fokus na plaćanja te kontinuiranu digitalnu transformaciju

20

UniCredit je na dodjeli nagrada za transakcijsko bankarstvo 2024. godine koja je organizovana od strane prestižnog magazina, The Banker, prvi put proglašena najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Europi.

Nagrade The Banker za transakcijsko bankarstvo, koje su među vodećim industrijskim standardima izvrsnosti u bankarstvu, priznaju važnost transakcijskog bankarstva i ključnih aktera na globalnom nivou.

Ove godine, tokom ocjenjivačkog procesa, istakle su se dvije glavne tematske oblasti: kako banke pristupaju prekograničnim plaćanjima te kontinuirani proces digitalizacije bankarstva s ciljem pružanja bržih i transparentnijih usluga transakcijskog bankarstva.

Komentirajući ovu nagradu, Almir Gredić, član Uprave UniCredit Bank d.d., nadležan za Korporativno bankarstvo, izjavio je: „Naša posvećenost izgradnji dugoročnih odnosa s klijentima, od pojedinaca do velikih korporacija, temelj je našeg uspjeha. Ova prestižna nagrada simbol je naše sposobnosti da prilagodimo poslovanje specifičnim potrebama svakog klijenta, koristeći integrirane kanale i proizvode vrhunske kvalitete. Priznanje The Bankera dodatno potvrđuje našu predanost inovacijama i pružanju vrhunskih rješenja u svijetu plaćanja. UniCredit ostaje čvrsto opredijeljen ka tome da bude najpouzdaniji partner svojim klijentima, u svakom segmentu platnih usluga.”

UniCredit je nedavno uspostavio novu poslovnu jedinicu, koja je isključivo fokusirana na razvoj rješenja za plaćanja te na inicijative koje koriste paneuropsku prisutnost UniCredita za uvođenje inovacija u ponudu proizvoda i postizanje izvrsnosti usluga za sve klijente širom mreže UniCredit Grupe.

U međuvremenu, UniCredit nastavlja usavršavati svoje kanale, koristeći se tehnologijom i podacima, s ciljem pojednostavljenja korisničkog iskustva i povećanja ponude te broja kanala komunikacije s klijentima.

Povodom dodjele ove nagrade UniCreditu, Željko Kišić, član Uprave UniCredit banke Banja Luka nadležan za Maloprodaju i Korporativno bankarstvo je izjavio: „Transakcijsko bankarstvo i plaćanja osnova su naših odnosa s klijentima te je naš zadatak da i na lokalnom tržištu u kontinuitetu radimo na inovacijama i unaprjeđujemo efikasnost naših platnih sistema. Svako priznanje za UniCredit za nas predstavlja dodatnu motivaciju da koristimo znanja, dobre prakse i know-how UniCredit Grupe, kako bismo poslovanje klijenta s bankom na lokalnom tržištu učinili što bržim i jednostavnijim.”

Tokom perioda dodjele ove nagrade, UniCreditova usluga međunarodnog plaćanja UC PayFX unaprijeđena je opcijama plaćanja u dodatnim valutama. Usluga je također uvedena u nove regije, podržavajući rastući segment malih i srednjih preduzeća – s više od 3.000 malih i srednjih preduzeća.

Dodatno, početkom ove godine, UniCredit je postala prva i jedina banka na svojim ključnim tržištima koja nudi Swift GPI za međunarodna plaćanja za sve segmente klijenata – od maloprodajnih klijenata do malih i srednjih preduzeća te multinacionalnih korporacija.

Swift GPI omogućava bankama da pruže bržu, transparentniju i praćenu uslugu prekograničnih plaćanja, s cjelokupnom vidljivošću transakcija i tačnim informacijama o plaćanjima u stvarnom vremenu.

Na nivou Grupe, banka je također ušla u višegodišnje strateško partnerstvo s Mastercardom, uspostavljajući strategiju upotrebe jedinstvene kartice na više tržišta u Europi, sa zajedničkom ambicijom povećanja brzine inovacija u platnom prometu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here