Brčko: U realizaciji 17 kapitalnih projekata u oblasti niskogradnje

U dosadašnjem dijelu građevinske sezone u oblasti niskogradnje Odjeljenje za javne poslove Vlade Brčko distrikta realizirao je 162 kapitalna projekata ukupne vrijednosti osam miliona maraka, a u ovom trenutku realizuje se 17 projekata širom Distrikta.

8

“Radovi koji su trenutno izvode imaju vrijednost od 2,8 miliona maraka, a neki od značajnijih su izgradnja mosta na lokalnoj cesti Brka-Maoča u vrijednosti 648.000 KM, izgradnja mosta na cesti Drenova-Marković Polje u iznosu 540.000 KM, rekonstrukcija ulica i izgradnja trotoara u mjesnoj zajednici Donji Brezik ugovorene vrijednosti 508.000 KM, te izgradnja parking prostora s trotoarom u ulici Ilićka 8 ukupne novčane vrijednosti 170.000 KM”, kazao je Ratko Stjepanović, šef Odjela za javne poslove u Vladi distrikta.

Po njegovim riječima, priprema se i realizacija novih kapitalnih projekata, za koje će u narednih nekoliko dana uslijediti uvođenje izvođača u posao, a vrijednost tih radova je veća od tri milijuna maraka, prenosi Fena. Stjepanović navodi i jedan posebno važan projekt, a to je izgradnja prometnice s kružnim raskrižjem u industrijskoj zoni Brod, gdje je pri kraju provođenje postupka javnih nabavki, čija je novčana vrijednost 2.500.000 KM.

Kazali su iz Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta da će sudeći po broju ugovorenih radova na realizaciji značajnih kapitalnih projekata kada je niskogradnja u pitanju, ova godina u velikoj mjeri premašiti prethodne godine, a iznos novčanih sredstava iz kapitalnog Proračuna Brčko distrikta za ove namijene je oko 15 miliona maraka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here