Konferencija Dani osiguranja u BiH: Trendovi razvoja i izazovi budućnosti osiguranja

Dani osiguranja u BiH, konferencija koja okuplja vodeće stručnjake i predstavnike osiguravajuće industrije iz BiH, regiona i EU održat će se 26. i 27. septembra u Sarajevu.

13

Ovaj događaj će pružiti priliku za razmjenu znanja i iskustava o aktuelnim temama u osiguranju, govorit će se o prodajnim izazovima i primjerima iz prakse, ali bit će predstavljeni i trendovi koji će oblikovati budućnost osiguravajućeg i finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Prvog dana konferencije, prof. dr. sc. Jasmina Selimović, guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine, govorit će o “Pregledima makroekonomskog okruženja za razvoj osiguranja”, dok će Ivan Luburić, direktor Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, predstaviti analizu pod nazivom “Tržište osiguranja u FBiH – konačno odredište ROE”.

Ključni dio programa prvog dana bit će panel-diskusija na temu “Aktuelni trenutak i izazovi na tržištu osiguranja”, koju će moderirati Vedran Peršić, PR/marketing ekspert. S Vedranom će razgovarati Marina Miočić Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic osiguranja d.d. Sarajevo, Sabina Mujanović, predsjednica Uprave Vienna osiguranja d.d. Sarajevo, Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. Sarajevo i Arif Kulić, predsjednik Uprave Sarajevo osiguranja d.d. Sarajevo.

Nakon panel-diskusije, slijedi inspirativno izlaganje na temu “Autentična motivacija – Put do krova svijeta”, koje će održati Tomislav Cvitanušić, alpinista i Ironman.

Prvi dan konferencije začinit će aktuelna tema uticaja vještačke inteligencije na osiguranje  a prezentirat će je zvučno ime u IT i osiguravateljskim krugovima regiona, Ana Zovko, izvršna direktorica za digitalno poslovanje i IT iz Croatia osiguranja d.d. Zagreb. Na konferenciji će biti promovirani i rezultati aktivnosti Centra za edukaciju i istraživanje u osiguranju (CEIOS) koji djeluje pri Udruženju društava za osiguranje u F BiH, a prezentator će biti prof. dr. sc. Željko Šain, predsjednik Stručnog vijeća CEIOS.

Program drugog dana konferencije će otvoriti dva predavanja o perspektivama osiguranja u kontekstu katastrofalnih prirodnih nepogoda i klimatskih promjena. Govornici će biti Bakir Krajinović, šefa odsjeka u Federalnom hidrometeorološkom zavodu i rukovodioca Regionalnog centra za WIGOS BiH, i Zlatan Filipović, predsjednik Uprave Bosna Reosiguranja.

Usmjerena na pravne aspekte osiguranja, druga panel-diskusija na konferenciji bavit će se temom “Pravo oštećenika i rad pravosuđa u predmetima iz sektora osiguranja”. Moderator panela bit će Mahir Omerhodžić, direktor Centra za štete, Triglav osiguranje d.d. Sarajevo, a među panelistima su: Armela Ramić, advokatica, Damir Prolić, tužilac iz Tužilaštva Kantona Sarajevo i Jasenka Potogija, sudija Kantonalnog suda u Sarajevu.

Zaključni dio konferencije obuhvatit će prezentaciju Kristijana Oslića, direktora Službe za prevenciju zlouporaba i unapređenje procesa obrade šteta, Croatia osiguranje d.d. Zagreb (Hrvatska), na temu “Vozila na električni pogon kao izazov za osiguravajuća društva”, te izlaganje Zlatana Velića, voditelja marketinga i PR-a Triglav osiguranja d.d., koji će analizirati izazove u prodaji proizvoda osiguranja generaciji Z.

Svi zainteresirani su pozvani da se pridruže na ovoj značajnoj konferenciji, koja će pružiti detaljan pregled trendova, izazova i prilika u sektoru osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Dodatne informacije o programu i registraciji moguće je naći na web stranici konferencije  www.daniosiguranja.udofbih.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here