AI Summit: Svjetski poznati stručnjaci za umjetnu inteligenciju dolaze u Sarajevo

Prvi AI Summit 2024 “Kiss the Future” u Sarajevu, 5. i 6. septembra

79

Blum Institut s ponosom najavljuje prvi AI Summit 2024 “Kiss the Future” koji će se održati 5. i 6. septembra 2024. godine u sarajevskom Narodnom pozorištu, okupljajući vodeće regionalne i globalne stručnjake, tehnološke vizionare i donositelje javnih odluka koji će raspravljati o ključnim pitanjima i smjernicama razvoja, integracije i implementacije umjetne inteligencije.

 Amazon je ekskluzivni partner AI Summita

Kroz niz panela, radionica i predavanja, AI Summit će istražiti kako umjetna inteligencija može optimizovati procese u industriji, te promijeniti način na koji radimo i živimo. Učesnici će imati priliku saznati više o najnovijim tehnološkim inovacijama, primjerima dobre prakse i izazovima koji stoje pred razvojem umjetne inteligencije.

AI Summit 2024 je ključni događaj za AI inovacije

Ovaj događaj ne samo da će pokrenuti razgovore o ključnim pitanjima vezanim za “AI”, već će također pružiti platformu za umrežavanje i saradnju između različitih sektora, istraživačkih institucija, poduzetnika i državnih zvaničnika. AI Summit 2024 će biti generator za inovaciju i razvoj, postavljajući temelje za digitalnu budućnost.

Centralni događaj u Narodnom pozorištu : Panel diskusije i predavanja

Glavna pozornica Narodnog pozorišta centralno je mjesto za diskusiju o umjetnoj inteligenciji. Kroz dva dana i šest panel diskusija, učesnici će dobiti uvid kako umjetna inteligencija tranformiše svakodnevni život.

Zvučna imena kao što su Leo Kärkkäinen, nekadašnji glavni naučnik u NOKIA Centru za istraživanje i glavni AI ekspert u Huawei-u, Jens Dommel, Šef zdravstva za Evropu, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), Dirk Woessner, nekadašnji CEO Telekom Deutschland i brojni drugi donijet će znanja i iskustva višedecenijskog rada i implementacije umjetne inteligencije.

Istaknuti govornici: Leo Kärkkäinen, Jens Dommel, Dirk Woessner.

Na summitu će također u svojstvu panelista i govornika učestvovati brojni priznati tech i biznis stručnjaci, a među njima i Jens Dommel (AWS), Otto Velsberg (Glavni službenik za podatke vlade Estonije), Amel Kovačević (BH Telecom), Nermin Hadžić (Bloomteq), Marcus Börner (AQVC), Boris Cergol (Endava), Špela Poklukar (Ngen), Raja Chatila (Profesor emeritus vještačke inteligencije, robotike i etike na Univerzitetu Sorbonne u Parizu), Emil Gracić (CARIAD), Mirza Avdagić (ASMA Capital Partners B.S.C.), Dr. Anastasia Volkova (Regrow Ag), Pedja Predin (Fifth Quarter Ventures), Milad Čerkić (Atlantbh), te drugi.

AWS Radionice

Ekskluzivni partner AI Summit-a je kompanija koja iz godine u godinu bilježi rast i globalni je sinonim za pouzdanu uslugu i inovativnost – AMAZON.

Pored uzbudljivih predavanja i dijeljenja znanja vrhunskih Amazon Web Services eksperata na glavnoj pozornici Summita u Narodnom pozorištu, tim Amazon eksperata će za pažljivo odabranu skupinu učesnika održavati i 6 radionica i predavanja u salonima Pozorišta.

Navedene radionice su vrhunska prilika za unaprjeđenje rada uposlenika i optimizacija procesa unutar kompanije zahvaljujući učenju od nedvojbeno najboljih svjetskih eksperata.

Radionice AI u Marketingu i Prodaji

U sklopu AI Summita Kiss the Future a u prostorijama Kuće Evropske Unije u BiH (EU House) u Sarajevu, održavat će se specijalizirane radionice namijenjene odjelima marketinga i prodaje. Radionice će implementirati vrhunski eksperti u svakoj od oblasti, a osmišljene su kako bi kompanijama pomogle u razumijevanju i primjeni AI tehnologija u različitim aspektima njihovog poslovanja.

AI Summit 2024 u Sarajevu bit će ključni događaj za raspravu i inovacije u području umjetne inteligencije.

Za one koje žele izvršiti prijavu na ovaj događaj, individualna kupovina karata je dostupna na sistemu kupikartu, i to na linku.

Organizatori su spremili i specijalnu ponudu paketa karata za B2B klijente, i te ponude možete pronaći na linku.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here