Sparkasse grupacija finansira volonterski angažman uposlenika kroz “Profund” Fond

Sparkasse grupacija kroz posebno osmišljen fond naziva “Profund” podržava projekte i udruženja u kojima aktivno volontiraju uposlenici banaka  članica grupacije iz regije Zapadnog Balkana, među kojima su i uposlenici Sparkasse Banke u Bosni i Hercegovini.

12

Na ovaj način nastoji se podržati duh volonterizma među uposlenicima banke, te promovirati važnost individualnog doprinosa svakog pojedinca zajednici u kojoj živi.

Profund, kojim upravlja Steiermärkische Sparkasse Austrije, matična banka Sparkasse Bank BIH,  stimuliše uposlenike Sparkasse grupacije da budu aktivni članovi svojih zajednica i donose pozitivne promjene u sredinama u kojima žive.

Uposlenici mogu aplicirati za finansiranje iz fonda za udruženja u kojima su volonterski angažirani na projektima iz oblasti umjetnosti, kulture, socijalne inkluzije, nauke, istraživanja, finansijske pismenosti i ekologije.

Kriteriji za dodjelu sredstava iz fonda usklađeni su s korporativnom strategijom društvene odgovornosti Sparkasse banke. U banci ističu da posvećuju veliku pažnju projektima koji unapređuju kvalitet života u zajednici, jer vjeruju da mogu biti uspješni samo ako je i zajednica u kojoj posluju uspješna. Socijalna odgovornost je u DNK grupacije Sparkasse, te ističu da im je izuzetno važno razvijati kulturu socijalne odgovornosti i među svojim zaposlenima.

Do sada je putem Profunda u Bosni i Hercegovini finansijsku podršku dobilo nekoliko projekata u kojima volontiraju uposlenici banke, i to iz oblasti socijalne inkluzije, ekologije, kulture saobraćaja i drugih oblasti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here