KS: 68,5 posto više prijava za podršku osnivanju novih poslovnih subjekata

Za osnivanje poslovnih subjekata u Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pristiglo je 310 prijava, što je za 68,5 posto više u odnosu na 2023. godinu.

8
Po programima Podrška za osnivanje poslovnih subjekata kategoriji stanovništva od 36 do 55 godina starosti i Podrška mladima za osnivanje poslovnih subjekata u Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo pristiglo je 310 prijava, što je za 68,5 posto više u odnosu na 2023. godinu.

“Ovakav broj za nas predstavlja satisfakciju i svjedoči da smo na dobrom putu da vratimo povjerenje građana u sistem, govori nam da je javnost uvidjela da je u Ministarstvu privrede KS najvažniji kriterij izvrsnost. Ponosni smo na činjenicu da se ove godine obrada prijava odvija veoma brzo i da preliminarne rezultate po programu Podrška za osnivanje poslovnih subjekata kategoriji stanovništva od 36-55 godina starosti očekujemo do kraja naredne sedmice, a preliminarne rezultate po programu Podrška mladima za osnivanje poslovnih subjekata očekujemo do kraja ovog mjeseca”, izjavio je ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

Za one koji su imali namjeru upustiti se u poduzetničke vode, a nisu uspjeli aplicirati na jedan od ova dva poziva, još postoji mogućnost da se prijave na program Finansijski poticaj sa inkubacijom za novoosnovane poslovne subjekte, o kojem se mogu informirati ovdje, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here