Global Finance: UniCredit Bank d.d. proglašena najboljom podskrbničkom bankom u Bosni i Hercegovini

UniCredit potvrdio svoje liderstvo u transakcijskom bankarstvu u centralnoj i istočnoj Europi (CEE) te Italiji

14

Četiri godine uzastopno, UniCredit Bank d.d. ponosno nosi titulu najbolje podskrbničke banke u Bosni i Hercegovini, prema ocjeni međunarodnog finansijskog časopisa Global Finance.

Osim u Bosni i Hercegovini, UniCredit je potvrdio status vodeće banke i u centralnoj i istočnoj Europi (CEE) te Italiji, osvajanjem najviših priznanja na godišnjoj dodjeli nagrada Global Finance za transakcijsko poslovanje i najbolje podskrbničke banke za 2024. godinu.

“Iz godine u godinu klijentima pružamo usluge koje im omogućavaju napredak i zadovoljstvo, stoga nam je drago da i kroz liderske titule koje dobijamo možemo potvrditi našu odlučnost da nudimo rješenja i proizvode kojima podižemo kvalitet poslovanja u Bosni i Hercegovini’’, izjavio je Almir Gredić, Član Uprave odgovoran za korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d.

O nagradama koje se dodjeljuju svake godine, odluke donosi uredništvo Global Finance-a. Kriteriji za dodjelu nagrada uključuju ocjenu odnosa s klijentima, kvalitete usluga, konkurentnosti cijena, inovacije proizvoda, tehnoloških platformi, poznavanje lokalnih propisa i praksi, a sve u cilju odabira institucija koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim i globalnim tržištima.

Ovi rezultati dolaze nakon uspostavljanja nove linije proizvoda Group Payments Solutions, kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za inovativnim, prilagođenim proizvodima za plaćanje širom industrije te potvrdio stalni napor UniCredita u ponudi inovativnih i sofisticiranih rješenja u oblasti transakcija i korespondentnog bankarstva, kao i izvanredna posvećenost klijentima i operativna izvrsnost u pružanju podskrbničkih usluga, što UniCreditu daje veličinu, razmjere i sinergiju da bude najbolja paneuropska transakcijska banka – zapadna, centralna i istočna – sa svojim jedinstvenim pristupom.

Sveukupno, UniCredit je proglašen:

  • Najboljom bankom za transakcijsko poslovanje u Italiji
  • Najboljom podskrbničkom bankom u CEE, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji
  • Najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u centralnoj i istočnoj Europi
  • Najboljom bankom za kolekcioniranje u centralnoj i istočnoj Europi
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here