45. po redu ceremonija Izbora najmenadžera i najkompanija Bosne i Hercegovine, održana je u hotelu Holiday Inn u Sarajevu, a okupila je mnogobrojne uspješne menadžere iz BiH i okruženja, predstavnike vlasti, te javnog i kulturnog života BiH.

Nagrada najboljih u bankarskom sektoru, prema ocjeni Evropskog nezavisnog žirija ovog izbora, pripala je Sparkasse Banci i predsjedniku Uprave ove banke Amiru Softiću, a na osnovu kontinuiranog rada i razvoja banke, uspješnih poslovnih rezultata i izvrsnosti.

Nositi titulu ‘Najmenadžer’ je velika lična čast, ali još veće zadovoljstvo je primiti priznanje ‘Najbanka’. Smatram da su ova dva priznanja neodvojiva – nijedan menadžer ne može ostvariti uspjeh sam. Sparkasse Banku su ‘Najbankom’ učinili njezinih 500 zaposlenika, svaki sa svojim individualnim doprinosom, a svi zajedno kroz snažnu timsku sinergiju koju njegujemo i gradimo svaki dan. Ova nagrada pripada njima, našim zaposlenicima. U svoje ime i ime svojih kolega iz Uprave Banke želim im reći: bravo i hvala!”, kazao je Softić prilikom preuzimanja nagrada.

U nastavku svog obraćanja, Softić je istaknuo kako su ove nagrade potvrda uspjeha Sparkasse Bank BiH na dva ključna nivoa. Prvi nivo je njen finansijski uspješan poslovni model, zahvaljujući kojem se Sparkasse Banka pozicionirala kao jedna od najstabilnijih i najbrže rastućih bankarskih institucija u Bosni i Hercegovini. Dodao je kako su posebno ponosni na organski rast aktive od preko 33 posto u protekle tri godine, kao i na povjerenje klijenata koje je rezultiralo rastom depozita za 40 posto, te visokim nivoom zadovoljstva i lojalnosti.

Drugi nivo obuhvata autentičan poslovni model kojim banka ispunjava svoju ulogu i svrhu. To uključuje kreditnu politiku koja podržava ekonomski razvoj, kao i niz inicijativa i programa koji doprinose socijalnom i ekološkom razvoju te održivosti zemlje. Softić je naglasio da je Sparkasse Banka finansijska institucija koja aktivno razvija nove oblike bankarske inkluzije, izražene kroz programe podrške start-up kompanijama, socijalnog bankarstva i finansijske pismenosti. Time banka ne samo da doprinosi ekonomskom razvoju, već i direktno unapređuje kvalitet života ljudi u svojoj zajednici.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here