UniCredit za CIE nudi rješenja za finansiranje s više od 2,6 milijardi eura za mala i srednja preduzeća širom CIE

UniCredit je najavio pokretanje inicijative “UniCredit za CIE”, koja pruža rješenja za finansiranje, upravljanje računima i savjetodavne usluge širom srednje i istočne Europe. Cilj inicijative jeste pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima da rastu, suoče se s tranzicijom i budu konkurentniji.

8

Inicijativa obuhvata 60 finansijskih rješenja s više od 2,6 milijardi eura dostupnih za korištenje do kraja 2024. godine na različitim tržištima. Rješenja su specifična za svako tržište i posvećena podršci inovacijama, digitalizaciji, konkurentnosti, održivosti i drugim aspektima.

Inicijativa “UniCredit za CIE” zasniva se na tri glavna stupa: finansiranje, upravljanje računima i savjetodavne usluge.

Finansiranje: 60 rješenja s više od 2,6 milijardi eura dostupnih za korištenje do kraja 2024. godine:

  • 10 finansijskih programa unutar CIE na 8 tržišta s ciljem podrške inovacijama, digitalizaciji, konkurentnosti, održivosti, kreativnosti i kulturi
  • Lokalni programi za različite industrije – agrikultura, turizam, izvoz
  • Posebne subvencionirane kreditne linije za mikro kompanije na četiri tržišta, s ciljem da podrže nove kompanije pružanjem rješenja za finansiranje, poticanjem digitalnih plaćanja i finansijske edukacije

Upravljanje računima: posebni uslovi, zavisno od tržišta, kao što je otvaranje paketa usluga bez naknade za nove klijente iz sektora malih i srednjih preduzeća

Stručno savjetovanje: podrška za male i srednje kompanije u tranziciji ka održivijim poslovnim modelima, kroz različite edukativne i poslovne inicijative:

  • 13 finansijskih programa s ciljem lakše ESG tranzicije kroz investicije u održive i zelene tehnologije

„“UniCredit za CIE“ ne samo da konsolidira i širi našu bazu proizvoda i usluga dostupnih mikro, malim i srednjim kompanijama, već daje mogućnost dijeljenja najboljih praksi među tržištima u korist klijenata. Okvir pruža mogućnost lokalnog prilagođavanja kroz inicijative specifične za svaku zemlju, koje odgovaraju trenutnim potrebama i ambicijama naših klijenata na svakom tržištu. Ovo je dodatni dokaz naše predanosti da budemo u blizini naših klijenata, zajednica i teritorija na kojima djelujemo”, rekla je Teodora Petkova, direktorica za centralnu i istočnu Europu.

UniCredit nastavlja pružati najbolja finansijska rješenja kako bi podržao rast svojih klijenata i razvoj lokalnih ekonomija. U protekloj godini, UniCredit je podržao 63.000 malih preduzeća u CIE regiji s 15 milijardi eura kredita i više od 53.000 mikro preduzeća s 4 milijarde eura kredita.

Sa inicijativom “UniCredit za CIE” idemo korak dalje kako bismo omogućili našim klijentima posebne ponude s većim garancijama i povoljnijim uslovima zahvaljujući saradnji s više od 25 lokalnih i međunarodnih partnera. Također, ulažemo u naše talente kako bi mogli pružiti savjetodavnu podršku našim klijentima.“ zaključila je Petkova.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here