Forvis Mazars svečano obilježio otvorenje ureda u Sarajevu

Otvorenje ureda kompanije Forvis Mazars u Sarajevu obilježeno je svečanim prijemom u Gradskoj vijećnici.

23

Ovom gala događaju je prisustvovao veliki broj gostiju iz poslovnog svijeta, kao i klijenata, saradnika, članova udruženja i predstavnika važnih institucija. Njime je ozvaničeno proširenje poslovanja unutar Adria regije, koja broji oko 300 uposlenika, čime je ova kompanija, nakon Hrvatske, Srbije i Slovenije, sada zvanično prisutna i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Emir Gežo, managing partner kompanije Forvis Mazars u Bosni i Hercegovini, rekao je da su ključne vrijednosti ove kompanije kvalitet, etika, različitosti i timski rad, što im je omogućilo da već ostvare značajan rast i uticaj na klijente i lokalno tržište.

„Jedan od naših osnovnih zadataka je pružanje usluga revizije, računovodstva, finansijskog i poslovnog savjetovanja, kao i nove usluge iz domena ESG digitalizacije. Naša želja je da postanemo pouzdan savjetnik na tržištu BiH, koji inovativnim rješenjima, etičkim i specijaliziranim pristupom klijentima, mijenjamo poslovno okruženje i doprinosimo uspješnijem poslovanju. Na ovaj način mi želimo napraviti još bolju praksu na tržištu BiH i pokazati kako ekonomska slika našeg tržišta i društva može biti još bolja“, rekao je Gežo.

Kao međunarodno integrisano partnerstvo, Forvis Mazars Grupa nudi usluge revizije, računovodstva, poreskog i finansijskog savjetovanja, ESG i održivosti u više od 100 zemalja i teritorija. Partnerstvo se oslanja na stručnost i kulturno razumijevanje više od 40.000 profesionalaca širom svijeta, s ciljem podrške klijentima u svakoj fazi njihovog razvoja, bez obzira na obim poslovanja; od malih i srednjih preduzeća do najvećih multinacionalnih korporacija.

„Drago nam je da otvaramo kancelariju u Sarajevu. Do sada smo bili prisutni u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a sad smo i u Bosni i Hercegovini, što nas mnogo raduje. Inače, mi ovdje radimo sve usluge koje radimo i u ostalim zemljama Adria regije, a BiH je u srcu te regije, te smo jako sretni da možemo biti prisutni i na ovom tržištu“, rekao je Kristijan Cinotti, Managing Partner kompanije Forvis Mazars u Hrvatskoj i Srbiji.

Forvis Mazars Group SC je nezavisni član Forvis Mazars Global, vodeće mreže profesionalnih usluga. Glavni prioritet u poslovanju ove mreže je dugoročan održivi razvoj i rast, te neuporedivo iskustvo klijenata. Upravo je razumijevanje tržišta na kojem posluju, te pružanje specifičnih usluga prilagođenih podneblju i samom klijentu, okosnica na kojoj Forvis Mazars zasniva svoje globalno uspješno poslovanje.

Loic Wallaert, predstavnik Forvis Mazars grupe, istakao je važnost dolaska na tržište BiH. Prema njegovim riječima, ovo je veoma bitna stepenica u razvoju poslovanja, kako za njih same, tako i za lokalne klijente.

„Za mene je važno da možemo da učestvujemo i radimo na tržištu BiH, zemlje koja je veoma bitna u povezivanju regiona. Sretni smo što smo uspjeli okupiti veoma kvalitetan tim i naš cilj je da u BiH ponudimo klijentima najbolju ekspertizu. Ono što je važno naglasiti jeste da kod nas nema kompromisa kada se govori o kvalitetu usluge i to je za nas prioritet“, naglasio je Wallaert.

Forvis Mazars u Bosni i Hercegovini se nalazi na adresi Bulevar Meše Selimovića 17a, u Sarajevu. Za dodatne informacije o temema i uslugama u vezi sa područjima revizije, poreza, računovodstva, savjetovanja ili održivosti možete im se obratiti na info@mazars.ba. Također, pregled novosti iz poslovnog svijeta, ali i više o Forvis Mazarsu je dostupno na zvaničnoj web stranici https://www.forvismazars.com/ba/bs, kao i na Linkedin nalogu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here