Hifa-Oil: Nova formula za energetsku tranziciju – Smanjenje CO2 u novoj generaciji Isomax goriva

Pristupivši procesu vlastite energetske tranzicije kompanija Hifa-Oil usmjerila se prema većoj zaštiti životne sredine i obnovljivim izvorima energije u svakom segmentu svog poslovanja.

10

Od izgradnje vlastitih solarnih elektrana preko promocije obnovljivih izvora energije do procesa otkupa tako proizvedene električne energije i pune podrške svima koji se odluče na ovaj korak kroz sektor Euro Solar, kompanija Hifa-Oil tranziciju je željela izvršiti i u poslovanju naftom. Potraga za rješenjem koje će i u distribuciji goriva uspješno odgovoriti zahtjevu dovela je do nove unapređenije verzije Isomaxa koji će ponuditi veće smanjenje emisije CO2 pored poboljšanih performansi koje inače donose premium goriva.

Prije skoro pet godina kompanija Hifa-Oil predstavila je Isomax premium gorivo, gorivo izvanrednih svojstava i velike snage koje je za kratko vrijeme osvojilo kupce što je rezultiralo širokom mrežom partnera širom BiH koji su Isomax uključili u svoju ponudu. Isomax je tada na tržište donio jednu novu dimenziju koju će sada podići za stepenicu više.

Novi Isomax predstavlja novu energiju – energiju razvijenu da pokreće procese budućnosti. Sa novim multifunkcionalnim aditivom karakteristike Isomax premium goriva bit će dodatno unaprijeđene i poboljšane, naročito u segmentu koji se odnosi na fuel economy i smanjenje emisije CO2.

„Pored energetske tranzicije kojom smo promjenili viziju da prerastemo u energetsku kompaniju, svojim pristupom činimo da i fosilna goriva, u ovom slučaju naftni derivati, budu unaprijeđeni i dokad se budu koristili imaju bolje performanse. Novim unaprijeđenim Isomax premium gorivom dajemo potpuno novu dimenziju, a to je smanjenje emisije CO2 i time paralelno radimo na energetskoj tranziciji kako u naftnim derivatima, tako i prelaskom na obnovljive izvore. Nova era – nova formula za goriva i nova „energija koja pokreće“. To je Hifa-Oil“, poručio je generalni direktor kompanije Hifa-Oil, prof.dr. Venan Hadžiselimović.

Prelaskom iz naftne kompanije u energetsku kompaniju s naglaskom na zelenu energiju i društveno odgovornu svijest o zdravijem okruženju u kojem živimo, Hifa-Oil kreirala je novo Isomax gorivo za eru zelene tranzicije.

Novi zeleni Isomax je dizajniran da ponudi maksimalnu efikasnost goriva uz niz prednosti koje se postižu njegovim korištenjem:

– Održava dizne/motor čistim: XUD9 CEC F23-01 gubitak protoka u injektoru od 40% (450ppm) do 10% (650ppm).

– Poboljšava performanse motora

– Vraća snagu motora: 60% čišćenja prema DW10 CEC F98-08.

– Povećava cetanski broj dizel goriva sa +1/1.5pt (450ppm) na +2pt (650ppm).

Pruža uštedu goriva do 5% (WLTC i praćeni terenski testovi)

– Značajno smanjuje sklonost pjenjenju dizel goriva (posebno biodizela)

– Štiti sistem goriva od korozije i održava sposobnost odvajanja vode/goriva

– Poboljšava izdržljivost motora, upravljivost vozila i smanjuje troškove održavanja

– Smanjuje emisiju CO2

Upravo zbog svih ovih prednosti nova generacija Isomax premium goriva podiže brigu o potrošačima i okolini na novi nivo. Kompanija Hifa-Oil ostaje posvećena svom tranzicijskom putu prema energetskoj kompaniji trudeći se da tu viziju prenese u svim segmentima poslovanja i omogući bolje i efikasnije gorivo sa smanjenom emisijom štetnog CO2.

Nova formula Isomax premium goriva bit će vam dostupna od 20. juna na svim Hifa-Oil benzinskim pumpama.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here