Brčko distrikt: Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisao je Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu, za čiju je realizaciju iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM.

9

Prema njenim riječima sve one osobe koje budu aplicirale po Javnom pozivu moraju u svojim biznis planovima imati naznačenu namjenu za što će utrošiti sredstva, kao na primjer za ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda kao što su mlijeko i mliječni proizvodi, prerada mesa, ribe, prerada voća i povrća i slično. Zatim, izgradnja, obnova ili rekonstrukcija poljoprivrednih objekata i infrastrukture povezane uz poljoprivredni potencijal, kao i kupovina mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

“Maksimalni novčani iznos po jednom projektu je 22.000 KM, a nakon podnesene prijave za ovaj program, uslijedit će i obuke koje će organizirati Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, nakon čega će aplikanti predati svoje biznis planove koje će ocjenjivati komisija i sačiniti preliminarnu, a zatim i konačnu listu”, dodala je Duvnjak Mitrović.

Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu otvoren je do 21. juna do 15 sati, a svi detalji vezani za Program nalaze se u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta i na službenoj stranici Zavoda.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here