Impakt provodi istraživanje o stanju poduzetništva u Bosni i Hercegovini

Investicijska fondacija Impakt najavljuje pokretanje sveobuhvatnog istraživanja o potrebama i uslovima poslovanja novih poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

13

Ovo istraživanje fokusira se na privredna društva i obrte koji su osnovani u posljednje tri godine (1.1.2021.-31.12.2023. godine).

Cilj ovog istraživanja je dublje razumijevanje konteksta u kojem posluju poduzetnici, identifikacija podrške koja im je potrebna za uspostavu, razvoj i održivost biznisa te prepoznavanje sistemske infrastrukture koja može poboljšati poslovni ambijent.

“Prikupljeni podaci neće koristiti samo poslovnoj zajednici već će biti od koristi i u akademskim istraživanjima. Ovo je naš doprinos širem razumijevanju ekonomske situacije i potreba poduzetnika u Bosni i Hercegovini, a analiza će moći služiti kao osnova za promjene zakonskih i regulatornih okvira kako bi se olakšalo poslovanje novih poduzetnika”, poručuju iz Investicijske fondacije Impakt.

Važno je istaknuti da je istraživanje potpuno anonimno i da će svi prikupljeni podaci biti tretirani povjerljivo. Za sve zainteresirane poslovne subjekte koji žele doprinijeti istraživanju mogu pristupiti upitniku na linku: https://bit.ly/impakt_istrazivanje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here