Kompanija Porsche BH u humanoj misiji

Predstavnici kompanije Porsche BH su posjetili Osnovnu školu „Ćamil Sijarić“ u selu Gladovići nadomak Vranduka, te Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u selu Luke nedaleko od Zenice i obradovali učenike uručivši im raskošne novogodišnje darove.

32

Kompanija Porsche BH kao društveno odgovorna kompanija od svog osnivanja brine o kategorijama društva kojima je pomoć potrebna. I ove godine su predstavnici kompanije Porsche BH uz podršku kolega iz Porsche Sarajeva posjetili „Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje“ u Zenici sa kojom već dugi niz godina imaju saradnju te su učenicima uručeni novogodišnji paketići. Obzirom da mnoga djeca iz područnih škola koje su udaljene od gradova nemaju priliku da dobiju novogodišnji paketić, predstavnici kompanije Porsche BH su posjetili Osnovnu školu „Ćamil Sijarić“ u selu Gladovići nadomak Vranduka, te Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ u selu Luke nedaleko od Zenice i obradovali učenike uručivši im raskošne novogodišnje darove.

„ Ove godine smo odlučili da idemo stazama kojima rijetki idu kako bismo izmamili osmijehe na licima učenika koji su rijetko u prilici da ih neko posjeti. Nadamo se da će i druge kompanije slijediti naš primjer i pokazati veliko srce za manje privilegovanu djecu širom BiH“ izjavila je Belgin Arnautović, PR menadžerica kompanije Porsche BH.

„Naša škola već duže vrijeme njeguje prijateljske odnose i saradnju sa firmom Porsche BH. Pored posjeta i radionica te pomoći pri realizaciji praktične nastave za zanimanja autolakirer i bravar, Porsche BH svake godine obezbijedi novogodišnje paketiće za naše učenike. Slobodno možemo reći da je Porsche BH jedna od rijetkih firmi koja pomaže da se učenici sa poteškoćama u razvoju što bolje inkluziraju u užu i širu društvenu zajednicu“, dodala je Amira Fejzić, direktorica „Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje“ u Zenici.

Predstavnici kompanije Porsche BH su takođe posjetili zeničko udruženje „Svijet u slikama“ koje brine o djeci sa poteškoćama u razvoju te su uručili novogodišnje paketiće.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here