Garaže Limometala uskoro i na tržištu Skandinavije

Problem nepostojanja dovoljno parking prostora i garaža, koji je iz godine u godinu sve veći u Bosni i Hercegovini, prepoznala je firma Limometal d.o.o.

58

Hladno vrijeme i minusi predstavljaju veliki problem za vlasnike automobila u Bosni i Hercegovini. Dolazak zime zadaje glavobolje vlasnicima automobila u našoj zemlji, prvenstveno zbog nedostatka parking mjesta u većim gradovima. Na društvenim mrežama i na specijaliziranim portalima veliki je broj oglasa u kojima ljudi traže da kupe ili iznajme garaže.

Problem nepostojanja dovoljno parking prostora i garaža, koji je iz godine u godinu sve veći u Bosni i Hercegovini, prepoznala je firma Limometal d.o.o., prepoznatljivo ime u Krajini i cijeloj BiH i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova. Njihovo originalno rješenje za problem parkiranja, limene auto-garaže, posljednjih godina veoma je traženo širom regiona. Polako osvajaju tržišta u Austriji, a uskoro i u Skandinaviji.

“Poznato je da garažirano vozilo zadržava svoju vrijednost, vlasnik ostavlja dojam brige o vozilu, a, samim tim, se ono bolje i lakše prodaje. Ovo je samo jedan od razloga zašto ulaganjem u auto- garaže zapravo činite uštedu. Limena garaža jedno je od najefikasnijih rješenja za zaštitu vozila od krađe, vremenskih neprilika, zamrzavanja, a samim tim štedi novac i vrijeme. Ova garaža za auto dizajnirana je kao brzo rješenje problema garažiranja vozila. Montaža je uključena, a sve što je potrebno je betonska podloga za nju. Nakon regiona izašli smo na tržište Austrije, a već imamo ponude iz Skandinavije”, kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Prioriteti uspješne firme iz Cazina su kvalitet i jednostavnost, tako da, kada je u pitanju i ovaj proizvod, nude brzo i efikasno rješenje za povoljnu cijenu.

“Glavne karakteristike auto- garaža su, uz pristupačnu cijenu, jednostavna montaža po sistemu uradi sam, za koju je potrebno tri sata. Garaže proizvodimo isključivo s pocinčanim limom, odnosno ne nudimo je u bojama. Prošle godine smo uradili rekonstrukciju našeg top proizvoda, gdje smo modificirali njene pojedine elemente. Dimenzije nove varijante auto garaže su 623 cm x 307 cm x 210 cm. Radijalni krov sa prve varijante auto garaže smo zamijenili jednovodnim krovom, kako bi omogućili postavljanje više auto garaža jedne do druge, što je idealno za zatvorena parking mjesta kod stanogradnje. Također, ojačali smo postojeću nosivu konstrukciju auto garaže i još neke sitnije modifikacije”, govori Mulalić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here