Održana dvodnevna edukacija o aktuelnim temama poduzetništva i finansijske pismenosti

Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo uspješno je organizirao i pokrenuo edukaciju iz programa "PODUZETNIŠTVO I FINANSIJSKA PISMENOST", namijenjenu vanjskim saradnicima Instituta.

50

Dvodnevna edukacija predstavlja ključni pripremni korak u inicijativi za registrirane vannastavne i posebne programe.

Program “PODUZETNIŠTVO I FINANSIJSKA PISMENOST” obuhvata četrnaest programskih aktivnosti koje tretiraju djecu i mlade od rane dobi u vrtićima pa sve do završetka srednje škole. Za tekuću školsku godinu, odabrano je pet programskih aktivnosti za implementaciju.

Među ovim aktivnostima ističe se “Živimo po mjeri – konzumerizam,” namijenjena učenicima 3. razreda srednje škole. Za njezino vođenje bit će angažirani vanjski saradnici koji uspješno prođu proces edukacije.

Osim toga, program uključuje i druge značajne programske aktivnosti poput teme “Fondovi budućnosti,” namijenjene učenicima 1. razreda osnovne škole, “Slatki program malih proizvođača” za učenike 3. razreda osnovne škole, “Ja investiram u zajednicu” namijenjena učenicima 4. razreda osnovne škole i “Kad planinar postane poduzetnik,” koji je usmjeren na učenike 7. razreda osnovne škole. Za ove programske aktivnosti bit će angažirani interni ljudski resursi, nastavnici i stručni saradnici u našim školama.

Današnja edukacija okupila je ugledne predavače i stručnjake iz oblasti kojima pripdaju navedeni programi, a posebno treba istaći prisustvo profesora i poduzetnika dr.sci. Farisa Njemčevića i Emira Ustavdića, magistra menadžmenta. Njihova stručnost i predanost doprinose unapređenju poduzetništva i finansijske pismenosti u obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Cilj edukacija je osnažiti vanjske saradnike kako bi još bolje prenijeli ovo dragocjeno znanje mlađim generacijama, putem registriranih vannastavnih i posebnih programa. Očekuje se da će ova inicijativa ostaviti dubok i trajan utjecaj na zajednicu Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine, pridonoseći boljoj budućnosti i razvoju.

„Rezultati ovog rada bit će vidljivi u narednim godinama“, poruka je sa ove dvodnevne edukacije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here