Milioniti putnik prošao kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošao je milioniti putnik, gotovo dva mjeseca prije u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

95

Za osam mjeseci tekuće godine procesuirano je ukupno 987.662 putnika,  što je za 21 posto više u odnosu na isti period 2019. godine, a realizovano je 10.912 aviooperacija tj. 13 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Svakako treba pomenuti i to da je mjesec august 2022. godine najprometniji mjesec u historiji poslovanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo, tokom kojeg je opsluženo ukupno 217.253 putnika.

Zanimljiv podatak je i to da je od početka godine pa do kraja augusta tekuće godine opsluženo čak preko pola milliona putnika više, nego u istom periodu prethodne godine.

Sudeći prema trenutnim statističkim pokazateljima, vjerujemo da bi do kraja godine Međunarodni aerodrom Sarajevo mogao premašiti rekord po pitanju broja putnika iz 2019. godine kada je opsluženo 1.143.680 putnika.

Zasluge za uspjeh kakav trenutno bilježi najprometniji aerodrom u BiH,  svakako treba pripisati predanom radu i zalaganju svih radnika, Uprave aerodroma, Nadzornog odbora, kao i Granične policije BiH, Kontrole letenja, Kantonalne uprave civilne zaštite KS (Profesionalna vatrogasna jedinica- Ispostava aerodrom), Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te ostalim pratećim službama

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here