Mladi Kalesije imaju priliku učestvovati u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja

Mladi Kalesije ponovo imaju priliku učestvovati u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja.

39
To znači da imaju priliku pokrenuti vlastiti biznis ili unaprijediti postojeći, koji posluje maksimalno godinu dana. Osim novčane, najbolji učesnici i učesnice, dobijaju i stručnu i mentorsku podršku tokom svog rada. Pravo na prijavu za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja imaju mladi od 18 do 35 godina.

IMPAKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

  • Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.
  • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  • Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate.
  • Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Prijave se podnose na jedan od sljedećih načina:

  • Lično u Općini Kalesija ili poštom, slanjem preporučene pošiljke, u zatvorenoj koverti ili putem prijavnog formulara i predajom u pisarnicu Općine Kalesija u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ ili putem popunjavanja online prijavnog formulara. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na zvaničnoj stranici www.Ikalesija.ba ili lično na Info-pultu Općine Kalesija.
  • E-mailom – dostavljanjem skeniranog formulara, koji je moguće preuzeti u skladu sa uputstvima iz prethodne tačke, putem e-mail-a: merima.hasanovic@kalesija.ba
  • Online-prijavom, dostupnom na linku: https://bit.ly/3rkhvS0 uz napomenu da je obavezno priložiti rješenje o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije u polju predviđenom za navedeno (2.2.).

Prijave su otvorene do 31. augusta 2023. godine, a zainteresirani mogu doći na informativnu radionicu zakazanu za 1. august 2023., sa početkom u 12:00 sati i postaviti pitanja, riješiti nedoumice. Radionica će biti održana u Sali za sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta. Fondacija sarađuje sa gotovo 60 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here