Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023

Prvi međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije  “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023” bit će održan unutar  kompleksa Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu u periodu od 18.05. do 20. 05. 2023. godine, u organizaciji Agencija  “Profi Team” i „Profi Light“ iz Sarajeva.

530

Sarajevo će ponovo biti sajamski centar iz  oblasti građevine, metalne industrije i mašinstva nakon skoro 15 godina pauze.

Sarajevo Industry Fair je novi specijalizovani sajam organizovan na prostoru od preko 5.000 m2 zatvorenog prostora i preko 2.000 m2 otvorenog prostora a na kojem je uzelo učešće preko 90 izlagača.

Tematski sajam obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

Na sajmu će također postojati mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima.

Organizatori sajma naglašavaju njegov značaj za grad Sarajevo : Sajam Industrije u Sarajevu, “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023”, predstavlja prvi međunarodni industrijski sajam u gradu nakon gotovo 15 godina pauze. ima izuzetnu važnost za grad Sarajevo a i državu Bosnu i Hercegovinu.

Sa svojim fokusom na građevinarstvu, metalnoj industriji i mašinstvu, Sarajevo će ponovo postati središte sajamske aktivnosti u ovim oblastima. Potrudili smo se da dovedemo preko 90 izlagača iz regije što nije zanemariv broj.

Posjetiteljima će biti pružena jedinstvena prilika za istraživanje novih proizvoda i tehnologija te stjecanje vrijednih informacija o ovim industrijama.

Jedna od ključnih prednosti ovog sajma je mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima. Ovo otvara vrata za poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere. Osim toga, SIF 2023 pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije.

Održavanje Sajma Industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu. Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije. Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

Svečano otvaranje Sajma predviđeno je za 18.05.2023 godine od 10:30, nakon toga, od 12:00 posjetioci će moći da prisustvuju prezentaciji kompanije M:TEL na temu – ”Smart home pametni sistemi” a od 13:30 i zanimljivoj panel diskusiji na temu ”Zeleni beton”-problemi u nedostatku legislative za beton, transportni beton, i beton koji se ugrađuje u montažne konstrukcije.

Za kraj prvog dana, od 15:30, Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine će održati prezentaciju po nazivom ”IBIH & Eurokodovi”.

Dana 19.05.2023. godine, petak, od 14:30 posjetioci će imati mogućnost prisustva panel diskusiji na temuSolarna energija-potencijal, sadašnjost i budućnost”. Nakon toga, kompanija ISOSPAN će prezentirati koje su to prednosti u gradnji nisko-energetskih i pasivnih stambenih objekata.

Za kraj drugog dana, kompanija EMT Solar će uraditi prezentaciju svog poslovanja u segmentu solarne energije i potencijala iz ove oblasti.

Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

Ulaznice za sajam će iznositi 5,00 KM po osobi.

Ispred organizacije Sarajevo Industry Fair se želimo zahvaliti našim partnerima:

Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo,

Ministrastvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona,

Ministarstvu privrede Srednjobosanskog Kantona,

Kompaniji Raiffeisen Leasing,

Kompaniji NLB Banka d.d.  i

Kompaniji Croatia Osiguranje,

Kompaniji M:TEL – Telekomunikacijskom partneru sajma

Medijski partner sajma su TV kuće ARENA SPORT, PINK BH, portali dnevniavaz, bosnainfo i blic, manager i mkvadrat, novinska kuća AVAZ te RSG radio grupacija.

Više informacija možete dobiti na web stranici sajma www.sarajevskisajam.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here