“Grad Tuzla, glavni partner u Lokalnom partnersvu za zapošljavanje Tuzla poziva sve zainteresovane nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području Grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis, da se prijave za učešće u Programu podrške poduzetništvu kroz razvoj poslovnih ideja”, navedeno je u Javnom pozivu.

Projekat “Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzla” se realizuje u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – faza II (LEP II)” koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (ILO) u BiH.

Cilj projekta je unapređenje efektivnosti, efikasnosti i umrežavanje ključnih aktera na tržištu rada, te omogućavanje djelotvornijeg zadovoljenja potreba poslodavaca i nezaposlenih lica.

Na Javni poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe sa prijavljenim mjestom prebivališta na području grada Tuzle, koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti sopstveni biznis.

Pri izboru učesnika prednost će imati nezaposleni mladi, te nezaposlene žene.

Da podsjetimo, lokalno partnerstvo za zapošljavanje Tuzla je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekat ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here