Objavljen poziv za izvođača radova na izgradnji kružnog toka kod GRAS-a

Općina Novi Grad i Direkcija za ceste KS objavile su poziv za za izvođenje radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju Džemala Bijedića, Srđana Aleksića i Velikih drveta.

161

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 1.145.299,14 KM pez PDV-a.

“Ceste koje e se rekonstruisati su od kantonalnog značaja. Radi se o izgradnji kružnog toka kod KJKP Gras, u ulici Džemala Bijedića, čija rekonstrukcija se odvijala u protekloj godini gdje će se graditi kružni tok na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, dalje će se raditi dio ulice Džemala Bijedića od mosta kod objekta FIS-a, do X transverzale koji je u izuzetno lošem stanju, a za koji je pripremljen projekt rekonstrukcije saobraćajnice sa pješačkom stazom. Treći projekt na koje će se raditi odnosi na rekonstrukciju raskrsnica na A transverzali, zapravo spajanju ulica Branislava Nušića i Hajrudina Šabanije, koje bi se trebale na semaforiziran način spojiti na A transverzalu, izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prilikom potpisivanja Ugovora u aprilu ove godine.

Okvirni sporazum se zaključuje na osnovu predmjera radova na period od dvije godine.

Sa izvođačem radova će se zaključivati pojedinačni ugovori u kojem će se definisati svi elementi ugovora, odnosno prava i obaveze ugovornih strana.

Ukupno maksimalno trajanje svih pojedinačnih ugovora je 12 (dvanest) mjeseci računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Izvođač prihvata sve uslove iz sporazuma, posebno da će cijene iz tehničke specifikacije radova ostati fiksne tokom realizacije sporazuma tj. u trajanju od dvije godine.

Ponuđač treba da obezbjedi slijedeću mehanizaciju i opremu: dva kipper kamiona do 10 t nosivosti, četiri kipper kamiona preko 10 t nosivosti, jedan utovarivač, jedan kombinovani radni stroj (utovarivač- rovokopač) jedan grejder, dva bager-rovokopač do 8 t, jedan bager do 15-20 t, jedan valjak do 2 t, dva valjka 2-6 t, jedan valjak 11-25 t, jedan finišer, jedna freza za asfalt, jedan rezač za asfalt i beton, jedna vibro ploča mase 150-200kg, jedan vibro nabijač-skakavac, jedan hidraulični – pneumatski čekić- alat za bager, jedan kamion – cisterna za prskanje vode 7 na trasi (radi sprečavanja podizanja prašine) jedna oplata za razupiranje rova (kanalska) Geodetska oprema: jedan GNSS uređaj, jedna totalna stanica jedan optički nivelir i alat za montažu daktilnih cijevi.

Rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 11.10.2022.

IZVORAkta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here