FERK razdijelio dozvole za proizvodnju, transport i skladištenje energije

Usvojeno i rješenje o oduzimanju dozvole drugog reda za snabdijevanje električnom energijom Euro-Poweru iz Tešnja

109

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) usvojila je sedam rješenja o ozdavanju dozvola za proizvodnju električne energije kompanijama Promex iz Čapljine, Turbina iz Jajca, Bositex iz Žepča, Eko-Energy iz Tešnja , Soldo mont iz Posušja, Elektro D&M iz Čapljine i ECO-KW iz Kiseljaka.

Također, usvojena su tri rješenja o izdavanju dozvola za proizvodnju električne energije u oslarnim fotonaponskim elektranama kompanijama Bositex iz Žepča i Satelit-tbm HB iz Međugorja te Samostalnoj obrtničkoj radnji Kovačušić iz Posušja.

FERK je donio i rješenje po prijedlogu dozvole drugog reda za sanbdijevanje električnom energijom Hifa-Oilu iz Tešnja, rješenje o oduzimanju dozvole drugog reda za snabdijevanje električnom energijom Euro-Poweru iz Tešnja te zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole drugog reda Lageru iz Posušja.

Odobrene su i tri dozvole za transport naftnih derivata cestovnim prometom za Delta Petrol i Trgošped iz Kaknja te Green Oil iz Sarajeva.

Usvojena su četiri nacrta dozvola za proizvodnju električne energije firmama Taktik iz Gruda, Pero iz Zenice, Eco Solar iz Stoca i SV Energija iz Tešnja.

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije – Tokić Big iz Usore za dvije solarne fotonaponske elektrane , El-Daris iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu, Blaco iz Gruda za solarnu fotonaponsku elektranu te AMDG iz Mostara za solarnu fotonaponsku elektranu.

Usvojen je nacrt dozvole za skladištenje naftnih derivata firmi Papić iz Tomislavgrada.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here