Održan treći sajam kobasica i salama

Ocjenjivanje je vršeno u nekoliko kategorija za više od 80 uzoraka pristiglih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije

70

Pod pokroviteljstvom Općine Tomislavgrad, Udruga “Duvanjski kobasičari” po treći put je organizirala Međunarodnu smotru i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2022. godinu.

Ocjenjivanje je vršeno u nekoliko kategorija za više od 80 uzoraka pristiglih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Zlatnu medalju za domaću duvanjsku kobasicu osvojio je Ilija Tomić iz Kovača  pored Tomislavgrada, drugo mjesto Ivica Sičaja iz Rame, a treće mjesto Jozo Matić iz Borčana.

U kategoriji salama, prvo mjesto je osvojio Milan Jamežić, drugo mjesto Joža Petkovšek, a treće Mesarstvo i pejarstvo Jože Gnidice, svi iz Slovenije.

Treće mjesto u kategoriji izvan standarda osvojio je Rudi Dukić iz Tomislavgrada, drugo mjesto pripalo je OPG-u Marić iz Istre, a prvo Josipu Krišti iz Eminova sela pored Tomislavgrada.

Inače, Udruga “Duvanjski kobasičari” Tomislavgrad je osnovana s ciljem promocije, razvoja, unapređenja i njegovanja tradiconalnih gastronomskih običaja duvanjskog kraja putem organizacije tematskih priredbi i manifestacija, stručne pomoći, predavanja, radionica i savjetovanja.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here