U Jablanici se  otvara fabrika u kojoj će posao dobiti 100 radnika

Već nekoliko mjeseci na obuci u fabrici se nalazi više od 50 ljudi

236

Već odavno je proizvođač sportske opreme “Number 1” postao broj 1 u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju proizvodnja sportske opreme, a godinama unazad polako se širi i na regiju, ali i kompletnu Evropu.

U širenju svog poslovanja zasigurno će im pomoći i nova fabrika tekstilne proizvodnje sportske opreme, koja se 22. februara otvara u Jablanici.

Nihad Selimović, vlasnik Brenda No 1 i Mirza Teletović, nekadašnji NBA košarkaš i predsjednik KSBiH, dugo su vodili razgovore i pregovore da se jedan dio proizvodnje sportske opreme prebaci u Jablanicu, a sada je napokon došao i taj dan, na šta je Teletović izuzetno ponosan.

Teletović, na čiju je inicijativu “Number 1” stigao u ovaj maleni grad zahvalio se Nihadu Selimoviću na njegovom trudu i zalaganju da se fabrika za proizvodnju sportske opreme i šatora doseli u Jablanicu.

“Ovo je prvi put, unazad 20 godina da se u našem gradu otvara veliki broj novih radnih mjesta, što je meni kao čovjeku koji se vratio u Jablanicu da živi, od izuzetne važnosti, kako bi se zaustavio odliv mladih ljudi. Da bismo u tome uspjeli, moramo im pružiti priliku da rade i zarađuju za život u svom gradu, a otvaranje fabrike je idealna prilika za to, jer nas je u proteklim godinama napustio veliki broj mladih ljudi koji su svoju sreću potražili u drugim gradovima, ali i van BiH”, kaže Teletović.

Već nekoliko mjeseci na obuci u fabrici se nalazi više od 50 ljudi, koji će u budućnosti dobiti posao, a planirano je zapošljavanje više od 100 novih radnika, a prioritet će imati domaće stanovništvo.

Fabrika se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa, a investicija je vrijedna više od dva miliona KM. Teletović koristi priliku da se zahvali i Općini Jablanica, koja je prepoznala važnost ovog projekta za razvijanje lokalne zajednice.

Tekstilna industrija je u velikom zamahu i razvoju, pogotovo kada je u pitanju proizvodnja sportske opreme, koji će i biti na otvaranju fabrike u Jablanici, javio je Jablanica.live.

U Jablanici će biti smještena fabrika sportske opreme koja će proizvoditi trenerke, dresove, jakne, ruksake, šatore

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here