UniCredit Bank podiže svijest o važnosti rijeka u saradnji s umjetnicom Alisom Teletović

U novoj Upravnoj zgradi u Mostaru, UniCredit Bank je nastojala odati posebnu počast našim rijekama, pa tako konferencijske sale nose imena najpoznatijih bh. rijeka: Una, Sana, Sava, Bosna, Drina, Vrbas i Neretva.

71

UniCredit Bank d.d. svojim djelovanjem kontinuirano nastoji da bude pokretač društvenih promjena i doprinese očuvanju životne sredine. U skladu sa svojom strategijom i posvećenosti ekološkim, društvenim i upravljačkim temama, svakodnevno u svom poslovanju nastoji podizati svijest o važnosti očuvanja okoliša, s posebnom pažnjom na očuvanje rijeka.

U novoj Upravnoj zgradi u Mostaru, UniCredit Bank je nastojala odati posebnu počast našim rijekama, pa tako konferencijske sale nose imena najpoznatijih bh. rijeka: Una, Sana, Sava, Bosna, Drina, Vrbas i Neretva.

Osim toga, banka je ostvarila saradnju s umjetnicom Alisom Teletović, čije umjetničko djelo sada krasi ulazni hol Upravne zgrade u Mostaru.

‘’Dok gradim sliku, volim da istražujem različite materijale. Slobodna sam i hrabro koristim sve što mi intuicija nalaže. Volim gledati taj odnos materijala, kao i njihov način konekcije i ljubavi koju stvaraju zajedno. Duša Neretve je pejzaž u kojoj živi život. Neiscrpna snaga ljubavi, gdje ljudi obitavaju u njoj, iscjeljujući svoje rane, svoje emocije. U zagrljaju Neretve se izgubimo i pronađemo. Tu se odmaramo, ali i zapitamo šta ostavljamo iza sebe?’’, izjavila je Alisa Teletović.

Kroz svoj umjetnički prikaz rijeka, Alisa je intenzivnim bojama i tehnikom oslikala i novogodišnje materijale i poklone UniCredit Bank, za čiju izradu su korišteni prirodni i reciklirani materijali. Umjetnica Alisa Teletović dala je svoj pečat na kreativni koncept planera i kalendara, kojim ističe njihovu vrijednost i bogatstvo, ali i pokazuje da su neiscrpna inspiracija domaćim umjetnicima.

“Alisa je svojim jezikom vanserijske umjetnosti, boje i tehnike izrazila važnost prirodnog blaga koje nas okružuje i ostavila neizbrisiv trag na velikom zidu u našoj Upravnoj zgradi. Alisin izražaj i poruke svaki dan će nas podsjećati na ljepote naših rijeka i na to koliko trebamo biti ponosni što imamo mogućnost da uživamo u jednom od najvrednijih darova prirode. Dužni smo ih čuvati i raditi za njihovu dobrobit, jer samo zdrave i čiste rijeke znače život, zdravu i čistu budućnost svih nas“ , izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Upravljanja iskustvom klijenata i marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

Podsjećamo, u svojoj ekološkoj misiji, UniCredit Bank d.d. već duži niz godina podržava ekološke aktivnosti ronilačkih klubova pri čišćenja jezera i rijeka u Bosni i Hercegovini. Kroz volonterski angažman, ove godine akciji čišćenja su se priključili i uposlenici, te dali svoj doprinos prikupljajući otpad na obalama rijeka. Također, u posljednjim mjesecima ove godine javnosti je predstavljena i eko kampanja pod nazivom ‘Kad bi rijeke okrenuli naopačke’, kako bi se probudila svijest građanstva i ukazalo na važnost čiste vode, ali i ljudske odgovornosti prema prirodi. Odgovornim djelovanjem i sortiranjem otpada u Upravnim zgradama, uposlenici UniCredit Bank daju doprinos smanjenju količine miješanog otpada na odlagalištima. U narednoj godini svoju ekološku misiju će nastaviti kroz različite aktivnosti, jer samo zajedničko djelovanje u svim segmentima poslovanja može dati rezultate i doprinijeti čistoj i zdravoj budućnosti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here