Beograd potpisao ugovor o projektiranju druge linije metroa s Egis Railom

Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa planiran je za novembar ove godine, a kraj 2028. godine

40
Stockholm subway station Hjulsta

Gradska vlada Beograda potpisala je s francuskom kompanijiom Egis Rail ugovor o projektiranju druge linije metroa u glavnom gradu Srbije.
Egis Rail izradit će studiju izvodljivosti i idejni projekt sa studijom procjene uticaja na okoliš za drugu liniju metroa koja će biti duga 21 kilometar s 23 stanice, rekao je u saopćenju zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Rok za završetak ugovora je 25 mjeseci, kako bi izgradnja druge pruge mogla započeti 2023. godine, a završiti 2030. Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa planiran je za novembar ove godine, a kraj 2028. godine”, rekao je Vesić.

U januaru je srpska vlada potpisala memorandum o razumijevanju (MoR) s francuskim kompanijama Alstom i Egis Rail i PowerChina za izgradnju beogradske podzemne željeznice.

Prva linija metroa prolazit će rijekom Savom, prelazeći centar grada Beograda, a povezivat će područje Makiško Polje u jugozapadnom dijelu glavnog grada Srbije sa susjedstvom Mirijevo na sjeveroistoku, u blizini rijeke Dunav. Druga linija povezat će Zemun, sjeverozapadno predgrađe Beograda, s naseljem Mirijevo kroz gradsku općinu Novi Beograd

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here