Ko je za najbolju pizzu u gradu?

Donosimo vam priču o dvojici naoko identičnih likova, ali sa razlikom u poslovnim potezima

19

Znate li koja je trenutno najbolja pizza u vašem gradu? Vjerovali ili ne, ne znamo ni mi, tačnije, svako će vjerovatno navesti neku koju lično preferira, ali u moru različitih ponuda i izbora ne možemo osporiti činjenicu – Za dobar biznis važne su nijanse!

E sad, kako prepoznati pravu nijansu i izabrati baš nju? Pa, u tome bi nam mogao pomoći primjer dvojice braće, Milana i Mtlana, koji nam na slikovit način pokazuju kako ne samo uspješno pokrenuti vlastiti biznis, već i istovremeno pratiti svoje snove.

Njih dvojica su, naime, bili odlučni da otvore svoju pizzeriju. U potrazi za pravim partnerom na putu ostvarenja vlastitih snova, trebalo je pronaći onog ko će prepoznati i podržati njihovu ideju. Opet dolazimo do mora ponuda i mogućnosti i upravo tu do izražaja dolaze nijanse.

Pojedini će njihove pizze i Italiju shvatili kao pitice i čizmu, jer prosto, iako tako nije, ne govore istim jezikom, a neko će na prvu shvatiti njihov poslovni žar. Na kojem će zajedno, jednim potpisom, ispeći najslasniju pizzu u gradu.

Za dobar biznis važne su nijanse. Upravo to bi trebalo da bude misao vodilja svakome ko pokreće ili želi da unaprijedi vlastiti biznis. Mtlan u tome nije uspio, jer je zapeo u čestu realnost na našim prostorima poznatu kao „izgubljeni u prevodu“.

Milan se, s druge strane, obratio partnerima iz MF banke koji ga odlično razumiju i to je, zapravo, ta nijansa koja čini razliku. Njegova ideja je prepoznata, ali što je još važnije brzo i lako je sprovedena u djelo i ta pizza se danas smatra jednom od najboljih u gradu.

Plava ili narandžasta? Vlastiti biznis ili propala ideja? Podrška ili nerazumijevanje? Sve to stane u 40 sekundi bratske priče o pravom izboru koju možete pogledati u videu ispod:

https://youtu.be/pfsb9qBvRus

I dok su sastojci za dobru pizzu: brašno, kvasac, paradajz sos, mozzarela, šunka, masline… hrabrost i pravi partner su osnovni sastojci za dobar biznis. I, jesi li za najbolju pizzu u gradu?

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here