Općina Stari Grad prodaje građevinsko zemljište na Alifakovcu

Početna tržišna prodajna cijena nakretnine, prema procjeni sudskog vještaka iznosi 565 KM po metru kvadratnom

69

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, putem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove raspisuje Javni konkurs za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Stari Grad Sarajevo za izgradnju stambenog / stambeno-poslovnog objekta u ulici Maguda u Sarajevu.

Radi se o zemljištu površine 195 metara kvadratnih, a početna tržišna prodajna cijena nakretnine, prema procjeni sudskog vještaka iznosi 565,00 KM po metru kvadratnom, odnosno 110.140,00 KM za ukupnu površinu parcele.

Prijavu na Javni konkurs mogu podnijeti sva pravna i fizička lica. Prvenstvo prilikom prodaje zemljišta ima onaj ponuđač koji ponudi najvišu cijenu u odnosu na početni iznos naknade navedene u konkursu. Javni konkurs provodi Komisija za provođenje Javnog konkursa, koju je imenovalo Općinsko vijeće.

Javno otvaranje prijava obavit će se dana 05. jula 2021. godine u zgradi Općine Stari Grad, ul. Zelenih beretki broj 4, u Sali za vjenčanja sa početkom u 15,30 u prisustvu zainteresiranih učesnika konkursa ili njihovih punomoćnika i članova Komisije.

Javni konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 15-im danom.

Kompletan tekst javnog konkursa pročitajte ovdje.

Objavu Javnog konkursa u novinama pogledajte ovdje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here