Vlada RS namjenski potrošila 56,6 miliona KM klirinških potraživanja

Najveći dio novca usmjeren je u poboljšanja saobraćajne, privredne, obrazovne, zdravstvene, komunalne, sportske, kulturne i administrativne infrastrukture u opštinama i gradovima

16

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o realizaciji projekata iz sredstava klirinških potraživaanja zaključno sa 1. martom, prema kojoj je najveći dio ukupno isplaćenih 56,6 miliona KM usmjerila u poboljšanja saobraćajne, privredne, obrazovne, zdravstvene, komunalne, sportske, kulturne i administrativne infrastrukture u opštinama i gradovima.

“To će neminovno dovesti do podizanja kvaliteta pružanja javnih usluga u tim zajednicama. Takođe, sredstva su alocirana za jačanje kapaciteta MUP-a RS i poboljšanja uslova navodnjavanja u sektoru poljoprivrede posredstvom resornog ministarstva, kao i za obnovu i izgradnju pravoslavnih objekata”, saopšteno je iz Biroa Vlade RS nakon današnje sjednice u Banjaluci.

Zaključno sa 1. martom odobreno je 107 projekata, od kojih su 94 realizovana u potpunosti, a u fazi realizacije ih je 12, dok je jedan projekat u pripremnoj fazi.

Sporazumom o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi sa robnim prometom sa bivšom SFRJ, RS-u je pripalo 36,3 miliona američkih dolara, odnosno 60 miliona KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here