Predstavnici Centralne banke i Općine Centar razgovarali o Hastahani

Guverner informisao predstavnike Općine da je u toku  postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH

22

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio je danas u zvaničnu posjetu predstavnike Centralne banke Bosne i Hercegovine na čelu s guvernerom Senadom Softićem.

“Softić je iskoristio je priliku da Mandiću ukaže na značaj Centralne banke kao nezavisne i stabilne državne institucije koja više od dvije decenije besprijekorno ispunjava svoju ulogu i osnovni cilj – održavanje stabilnosti domaće valute konvertibilne marke. Navedeno je i da Centralan banka uvijek radi u interesu građana Bosne i Hercegovine, vodeći se principima odgovornosti i transparentnosti i da kao takva predstavlja instituciju od izuzetnog značaja za monetarnu, a time i finansijsku stabilnost države.

Razgovarano je o važnosti realizacije projekta izgradnje objekta Centralne banke na parceli koja je u vlasništvu CBBiH, naziva Kranjčevićeva, k.č. 782/6, a koja se naslanja na Park prof. dr. Nijaz Duraković na lokalitetu Hastahana. Guverner je informisao predstavnike Općine Centar da je u toku  postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH na asfaltiranoj parceli koja je do sada bila korištena kao parking. Izabrano idejno rješenje CBBiH planira predstaviti široj javnosti.  Značajan dio ovog projekta će svakako biti posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta Hastahana i Parka prof. dr. Nijaz Duraković. CBBiH i općinske vlasti će zajedničkim naporima učiniti da ukupni prostor lokaliteta zasigurno bude uređeniji i sadržajniji nego što je to ikada do sada bio. CBBiH u potpunosti podržava ideju da zelena površina Parka prof. dr. Nijaz Duraković bude uređena prema potrebama lokalne zajednice te će bez zadrške podržati svaku aktivnost na postizanju tog cilja i biti pouzdan partner na realizaciji ovog projekta”, saopćeno je iz Centralne banke BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here