Alma Ras potvrdila status stabilne kompanije i brend lidera

Zadržali sva radna mjesta

48

Unatoč ovoj pandemiji koja je zadesila cijeli svijet, Alma Ras krajem godine može se pohvaliti nizom uspjeha. Jedan poseban koji se istakao jeste da je zahvaljujući inventivnosti menadžmenta i naravno njenim lojalnim kupcima zadržala onaj broj uposlenih koje je imala i prije pandemije. Rast prometa ove kompanije uticao je i na veće zadovoljstvo uposlenih kroz isplaćene regrese i bonuse za dobro ostvarene rezultate. Samo u ovoj godini proizvedeno je preko 23 miliona komada što je 10% više u odnosu na 2019. godinu.

Kompanija Alma Ras zapošljava preko 1200 ljudi u nekoliko gradova BiH, čije poslovanje direktno utiče na rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, odnosno društvo u cjelini. “Zadovoljni uposlenici i kupci, te kvalitetni odnosi s poslovnim saradnicima svrha su našeg poslovnog postojanja. Ponosni smo jer smo uspjeli sačuvati sva radna mjesta, a posebnu zahvalnost dugujemo kupcima koji prepoznaju kvalitet naših brendova, više od dvije decenije”, riječi su Rasima Memagića, izvršnog direktora kompanije Alma Ras.

Uspješno poslovanje ogleda se i kroz ulaganje u društvenu zajednicu kroz različite projekte, a samo u borbi protiv COVID-a ova kompanija donirala je preko 200.000 KM.

Svoj status brend lidera u tekstilnoj industriji potvrđuje i širenjem prodajne mreže, pa je tako ove godine, pored unapređenja online shop-a otvoren sedmi Alma Ras butik u Sarajevu, a 21 u BiH. Modernizovane su i opremljene dvije nove poslovnice u Gradišci i Travniku, te je otvoren novi butik u Doboju. Pored široke distributivne mreže njihovih brendova u Crnoj Gori, ove godine otvoren je i prvi Alma Ras butik u Podgorici.

Ove godine obnovili su certifikat ISO 9001:2015. kojim se priznaje da je poslovanje usklađeno s međunarodno priznatim normama. Prednosti ovog certifikata su mnogobrojne, od poboljšanja poslovne sposobnosti i produktivnosti, maksimalnog ispunjenja očekivanja klijenata, održavanja stabilnog nivoa kvaliteta proizvoda i usluga pa sve do povećanja zadovoljstva kupaca.

Početkom 2020. pokrenuli su ARcademy edukacijski centar za svoje uposlenike. Naglasak se stavlja na zadovoljstvo svakog pojedinca, a ovaj Centar osigurat će kontinuiran sistem unapređenja u kompaniji. Do sada su realizovane edukacije za preko 250 uposlenika.

Za narednu godinu planirano je otvaranje novih radnih mjesta, pogona, te poslovnica u Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here