Hitachi Turcima prodaje 60 posto posla sa kućanskim aparatima

Hitachi je u završnoj fazi pregovora o prodaji 60 posto vlasničkog udjela u inozemnom poslu sa kućnim aparatima turskoj firmi Arcelik za oko 300 miliona dolara

49

Japanski Hitachi je u završnoj fazi pregovora o prodaji 60 posto vlasničkog udjela u inozemnom poslu sa kućanskim aparatima turskoj firmi Arcelik za oko 300 miliona dolara.

Neimenovani izvori precizirali su da japanski konglomerat planira prodati udio u poslu koji vodi njegova kompanija za kućne aparate Hitachi Global Life Solutions Inc, jer želi time  uspostaviti kanale prodaje u Evropi i drugim stranim tržištima putem mreža Arcelika.

Hitachi trenutno ulaže velike napore da kroz restrukturiranje vrati fokus na svoje osnovne djelatnosti, poput infrastrukture i informacione tehnologije. Kao dio takvih napora, kompanija razmatra prodaju cjelokupnog ili dijela vlasništva u svojim podružnicama Hitachi Construction Machineri Co. i Hitachi Metals Ltd.

Hitachi je sa kompanijom koja vodi posao kućnih aparata za period od godinu dana, zaključno sa martom 2020. Godine, zabilježio prodaju od 4,5 milijarde dolara, uglavnom na domaćem tržištu. Kina kao i druge azijske države i dalje su glavna strana tržišta Hitachija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here